Hírek

Tanévzáró ünnepség

A 2017/18-es tanév tanévzáró ünnepségére június 20-án került sor. 16 órától a Művészeti Iskola, 17 órától az Általános Iskolai ünnepségre került sor. Ocskó Zoltán igazgató úr értékelte a tanévet, és kiemelte a jeles (35 fő) és kitűnő (54 fő) eredményt elért tanulókat, akik az ünnepség után könyvjutalomban részesültek a Szegedi Tankerületi Központ és a Bordány Ifjúságáért Alapítvány jóvoltából. Az igazgató úr személy szerint köszönte meg a nyolcadik osztályosok jó magatartását, szorgalmát, közösségi és tanulmányi munkáját, valamint szüleik támogatását. és kollégái munkáját.

Kószó Martin és Czékus Csanád 10 évig voltak Művészeti Iskolánk növendékei. Kitartó szorgalmukért, fellépéseikért elismerő oklevélben részesültek. Sándor Anna 3. b. osztályos tanuló korosztályában országos tollas bajnok lett, munkája elismeréseként szintén oklevelet vehetett át.

Ezután az Ádám Jenő-emlékérem átadására került sor, amelyet a Bordány Ifjúságáért Alapítvány adományozott az arra érdemes 8. osztályos tanulóknak. Ebben a tanévben ezt a jeles kitüntetést Márta Dániel és Tóth Luca érdemelték ki 8 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredményükkel.

Bordány Nagyközség Önkormányzata idén is odaítélte 4 tanulónknak a Jó tanuló, jó sportoló címet. A díjat Tanács Gábor polgármestertől vehette át: a 4. osztályból Bálint Kálmán és Makra Attila Tamás, a 8. osztályból Fodor Márk és Tóth Luca.

A tanévzáró ünnepség keretében egy rangos díj átadására is sor került. Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások minisztere Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója 2017 címet adományozta Bálint Béla részére a 2016/2017. tanévben elért eredményes tanulmányi munkájáért: 6 évig kitűnő tanuló volt és kimagasló sportteljesítményéért: junior országos bajnokságon 2., és az Országos Diákolimpián szintén 2. helyezés ért el gyorsasági görkorcsolya sportágban. A felsoroltakon kívül a Kelet-Európai Kupa 4. helyezését is elhozta sportágában. Gratulálunk a kimagasló elismeréshez!

A vakációra kívánunk diákjainknak hasznos időtöltést, jó pihenést!