Hírek

„Szakmáink világa” – Játékos vetélkedő Szegeden

2018. november 9-én „Szakmáink világa” címmel a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakmáinak bemutatkozása céljából játékos versenyt hirdetett az általános iskolák felsős diákjai számára. Iskolánkat tíz tanuló képviselte ezen a versenyen a 6.a, 6.b, 7.a és 7.b osztályokból.

Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a program, amelyen először üdvözölték a csapatokat, majd tájékoztatták a jelenlévőket a verseny részleteiről. A folyosón elhelyezett paravánokra kellett elhelyezni a csapatok által már korábban elkészített plakátokat. A plakátokon egy tetszőleges országot kellett bemutatni turisztikai szempontból. A bordányi gyerekek Erdélyt választották. A tájékoztatót követően kezdetét vette a verseny.

Magunkra öltöttük fehér pólóinkat, melyeken településünk neve egységesen jelezte összetartozásunkat, majd 5-5 fős csapatokká szerveződtünk, s ezután két különböző helyszínen folytattuk a megmérettetést. Az egyik teremben kvízjátékra került sor, ahol a már jól ismert Activity játékhoz hasonlóan kellett a turisztika és a vendéglátás témaköréből fogalmakat kitalálniuk a gyerekeknek. Ugyanezen a helyen megtanították a résztvevőket különböző csomagolási és díszítési technikákra.

A feladatok közé tartozott az is, hogy adott tárgyakat minél szebben, mutatósabban csomagoljanak be a tanulók. Másik 5 fős csapatunk tagjai a középiskola konyhájában vettek részt diáktársaikkal, akiknek feladatuk egy étel elkészítése volt. A „Krumplistarhonya, ahogy ti készítitek” című versenyfeladatban meg kellett mutatniuk a gyerekeknek mennyire ügyesen találják fel magukat a konyhában, mennyire ízletesen tudnak elkészíteni egy krumplistarhonyát.

Minden alapanyagot előre elkészítettek nekünk, sőt kaptunk segítséget is az ott tanuló nagy diákoktól. Az elkészített ételt a csapatok által megterített asztaloknál fogyaszthatta el mind a tíz versenyben induló csapattag.

A feladatok elvégzése közben lehetőség volt a cukrász szakma keretében kakaófestési technikával őszi dekorációt készíteni.

A gyerekek által elkészített ebéd elfogyasztását követően került sor az eredményhirdetésre.

Nagy meglepetésünkre és még nagyobb örömünkre iskolánk csapata érte el az első helyezést. Az oklevél és a díj mellé ötezer forintos pizza vásárlási utalványt kaptunk.

A jókedv mindvégig jelen volt ezen a hangulatos, jól megszervezett versenyen, amelyen örömmel vettünk részt diákjainkkal. Ezúton köszönjük a szervezők munkáját. Itt szeretném továbbá megköszönni a résztvevő gyerekek munkáját, ügyességét is.

A csapattagok: Béres Dorina 6.a, Frank Dóra 6.b, Sárközi Szimonetta 6.b, Szabó Noémi 6.b, Árva Bence 7.a, Makra Zoltán 7.a, Fodor Ákos 7.b, Kiss Angelika 7.b, Lehel Máté 7.b, Mészáros Noémi 7.b.

Kissné Tóth Andrea