Hírek

Mesemondó verseny Üllésen és Szentesen

2018. november 23-án, pénteken a területi mesemondó versenyen szerepeltek tanulóink. Ide az iskolai forduló legjobbjai juthattak: az első-második osztályból két fő és a harmadik-negyedik osztályból is két tanuló.

Üllésen a kilenc homokháti település mesemondói találkoztak. A megnyitón a regisztráció után mindenki választhatott egy tobozbaglyot, melynek a talpán szerepelt a sorszáma. Néhány biztató mondatatot követően két tanteremben mondhatták el meséiket a versenyzők. Iskolánkat Nógrádi Blanka, Csuka Bertold 2. osztályosok, valamint Gáspár Emma Noémi 3. a és Farkas Zsóka 4. a osztályos tanulók képviselték.

Az alacsonyabb évfolyamon 14, a nagyobbaknál 12 induló volt. Sok szép és tanulságos mesét hallhattunk. A mesék elhangzása után kis vendéglátásra került sor: vajas kaláccsal és teával várták a gyerekeket.

A zsűri döntése értelmében Farkas Zsóka megosztott 2. helyezést ért el, ami azt jelentette, hogy a következő héten Szentesen, a megyei versenyen szerepelhet, másik két üllési lánnyal együtt. Nagy volt az öröm!

Szentesen november 29-én 13 órakor kezdődött a megyei mesemondó verseny, ahová Zsóka édesanyja vitt el bennünket. Az iskola már adventi díszben várta a versenyzőket. Kis műsorral fogadtak bennünket: egy kislány a meséről megfogalmazott gondolatait olvasta fel, másik pedig furulyán játszott. Itt is két helyszínen zajlott a mesélés. A harmadik-negyedik osztályosok 24-en voltak. Őket két részben hallgathattuk meg. Volt, aki népmesét, más klasszikust választott, de hallottunk modern meséket is. Nekem tetszettek Móra Ferenc meséi, de Lázár Ervin és Janikovszky Éva írásai is. Jó volt látni, hogy milyen átéléssel, magával ragadóan tudnak mesét mondani a gyerekek. Az értékelésben elmondták, hogy jó, hogy sok gyerek szereti a meséket, mert az élet több nehézségén is átsegíti őket. Zsóka szépen és bátran szerepelt, dicséret érte neki!