Hírek

„Varázsecset” csendéletfestő verseny- öten jutottak iskolánkból a megyei döntőbe

Immár harmadik évben neveztünk a Gedói Általános Iskola által kiírt csendéletfestő versenyre, amelyre már a tavasz beköszöntével készültek a szebbnél szebb alkotások. Itthon készített pályamunkával lehetett nevezni, amelyet szakértő zsűri bírált el.

Több mint 300 alkotás érkezett a pályázatra, amelyből 75 bizonyult arra érdemesnek, hogy készítőjét meghívják a megyei döntőbe.

A döntő május 2-án került megrendezésre, ahol a gyerekek 5 tanteremben 9 beállítás közül választva festhették meg alkotásaikat. Iskolánkból Fodor Nóra 2. osztályos, Béres Regina 4.b osztályos, Czombos Lara 5. osztályos, Kiss Angelika 7.b osztályos és Heintz Petra 8. osztályos tanulók kaptak meghívást a döntőbe.

Kicsit izgultak, de amint festék került a kezükbe már felszabadultan alkottak.

Szép festmények születtek, amelyeket Popovics Lőrinc szobrászművész, Pataki Ferenc festőművész és Horváth András képzőművész fog zsűrizni az elkövetkező napokban, így az eredményekről csak a későbbiekben fogunk értesülni.

Azonban az eredményektől függetlenül jól éreztük magunkat. Köszönjük a szervezőknek a szeretetteljes vendéglátást, én pedig külön köszönöm a gyerekeknek a gyönyörű alkotásokat.

A “Varázsecset” csendéletfestő verseny megyei döntőjének díjazott
alkotásai május 28-ától lesznek láthatóak a szegedi Árkád
bevásárlóközpontban, ahol Heintz Petra 8. osztályos tanulónk festménye is
kiállításra kerül.

Sándor Mónika