Hírek

Felvilágosító programok az iskolában

Tájékoztatás lányos szülőknek:

Kedves Szülők!

Információk az MFM-Projektről

A különböző ifjúsági magazinok írásai és a biológiaórák információi ellenére még mindig a szülő az első számú segítség, amikor a menstruációról, illetve a női test működéséről van szó.

A Ciklus-show foglalkozáson érthető nyelven, izgalmasan és nem a hagyományos módon kapnak tájékoztatást leányaik, a női test ciklusainak fantasztikus történéseiről.

Tippekkel, információkkal és tapasztalatokkal erősítjük és bátorítjuk Őket a havivérzésről és a testi változásokról, hogy pozitív hozzáállásukat erősítsük saját testükhöz.

„Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!”

Ezzel az alapgondolattal indult útjára 1999-ben az MFM-Projekt (Mädchen Frauen Meine Tage = lányok, asszonyok, menstruáció) Bajorországban, egy AIDS-alapítvánnyal karöltve. Azóta egyre több munkatárs kapcsolódik be a programba Németországon kívül néhány más európai országból is. Az MFM-Projekt magyarországi bevezetésének előkészületei 2005 novemberétől folynak, s a magyarországi MFM-munkatársak képzésére a program kitalálója és elindítója – Dr. med. Elisabeth Raith Paula müncheni orvosnő – vállalkozott. A képzés 2006 novemberében volt Budapesten.

Az MFM-Projekt minden elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük működésének különlegességét és csodálatos voltát erősítse meg. Így pozitív hozzáállás és testkép alakítható ki. A látványos, izgalmas és nem feltétlenül hagyományos bemutatón, az ún. „Ciklus-show” (lányok számára tartandó foglalkozás, workshop) keretein belül a testi folyamatok, a ciklus-történések bemutatása az értelem mellett – illetve az előtt – főként az érzelmeket és az érzékszerveket szólítja meg. De nem hiányzik az ismeret sem. A program olyan információkat nyújt, melyek még nem tartoznak a mindennapi tudáshoz.

Központi gondolat: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban.

Nem elméletileg, nem röviden és tömören, s leginkább nem suttogva, a szánk elé tartott kezünk mögül, hanem látványosan, szórakoztatóan és kedvesen adunk teret ennek a témának: úgy és azt, ahogy és ami jár neki.

A lányok érzik, hogy ami a testükben zajlik, mindenképpen szóra érdemes!

Kapcsolatfelvétel:

MFM-Projekt

Országos projekt-központ Magyarországon:

Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK)

6000 Kecskemét, Irinyi u. 62. ;

e-mail: info@mfm-projekt.hu;

honlap: www.mfm-projekt.hu , www.holnaphonlap.hu

Magyarországi projekt-felelős: Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes

Tel.: 06 30/9959 960; e-mail: hortobagyi.nagy@gmail.hu

MFM-Projekt projektvezetés Németországban: Dr.med.Elisabeth Raith-Paula

Rotwandstr. 14   82178 Puchheim bei München

Tel. 089/89026168 Fax. 089/89026169

Internet: www.mfm-projekt.de

E-Mail: info@mfm-projekt.de

Az Ön tanácsadója:        Bella Katalin

Ciklus-show foglalkozás lányoknak

Időpont: 2019. május 27., 8.00-13.00

A szülőket „szülői alkalomra” várjuk!

Időpont: 2019. május 20. 17.00

Helyszín: Ádám Jenő Általános Iskola és AMI

A szülői esten való részvételi szándékról visszajelzést kérünk az osztályfőnök felé! Köszönjük!

                     A programot tartó csapat nevében:   Gyurismné Hutter Katalin

                                                                 MFM-munkatárs

Szeged, 2019. május 3.


Tájékoztatás fiús szülőknek:

Kedves Szülők!

Információk a Fiúprogramról

A különböző ifjúsági magazinok írásai és a biológiaórák információi ellenére még mindig a szülő az első számú segítség, amikor a nemi érésről, a serdülőkor változásairól, illetve a női test működéséről van szó. A családi beszélgetésekhez kívánunk evvel a foglalkozással segítséget nyújtani

A Fiúprogram keretében érthető nyelven, izgalmasan és nem a hagyományos módon kapnak tájékoztatást fiaik a testükben és lelkükben végbemenő változásokról. Tapasztalatunk szerint sokszor a fiúkat jobban érdekli, hogy mi megy végbe a lányok testében, mint a lányokat a fiúk működése. Ezért a fiúk számára készült programban több szó esik a női test működéséről is.

A program minden elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük különlegességét és csodálatos voltát erősítse meg. Így pozitív hozzáállás és testkép alakítható ki. A mozgalmas és nem feltétlenül hagyományos bemutatón a testi folyamatok, a női ciklus-történések bemutatása az értelem mellett – illetve az előtt – főként az érzelmeket és az érzékszerveket szólítja meg. Sok mozgás és verseny színesíti a foglalkozást, ahol cikis kérdéseket is fel lehet tenni. De nem hiányzik az ismeret sem. A program olyan információkat nyújt, melyek még nem tartoznak a mindennapi tudáshoz.

Központi gondolat: a serdülő fiúk önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban.

Nem elméletileg, nem röviden és tömören, s leginkább nem suttogva, a szánk elé tartott kezünk mögül, hanem látványosan és szórakoztatóan adunk teret ennek a témának: úgy és azt, ahogy és ami jár neki.

Időpontok:

A szülőknek szóló tájékoztató előadás időpontja: 2019.május 20. 17.00

Fiúprogram a fiúknak:

Időpont: 2019. május 27. hétfő, 8.00-13.00

Helyszín: Ádám Jenő Általános Iskola és AMI

Kaszper Pál    munkatárs

Szeged, 2019. május 3.