Hírek

Látogatás a Fővárosi Nagycirkuszban…

     Elérkezett a várva várt nap. Mindenki izgatottan várta, hogy menjünk a cirkuszba. Szerdán reggel indultunk az iskola elől. Az első megálló Csengele volt. Míg utaztunk néztünk ki az ablakon és énekeltünk, nevetgéltünk, nasiztunk, és persze ezt mind: együtt.
     Csengelén felszálltak az utasok. Nem tetszett nekik, hogy dalolunk, de minket ez különösebben nem zavart. Jól éreztük magunkat, s ez volt a lényeg.

Mikor megérkeztünk, az osztályfőnökünk, Szilvi néni, és a kisérő tanárnénink, Kati néni elkísértek minket egy szép játszótérre. Néhányan lementünk a városligeti tóhoz, de sajnos vissza kellett slattyogni a cirkuszhoz.

Szilvi néni bement a jegyekért, és egy szempillantás alatt bent is voltunk. Lekapcsolták a villanyokat, és egy mély hang megszólalt. Elkezdődött a műsor. Előszőr két testvérpárnagyon hajlékonyak voltak. A következő egy 17 éves fiú farönkön fokozta az izgatottságot: még több dolgot pakolt egymásra. Ez a mutatvány egy ún. Rolla Bolla volt. Volt zsonglőr is, aki 5 labdával zsonglőrködött: a has felett és a háta alatt dobálgatta. Mikor leesett a labda a földre, a lábával vette fel. A bohócok nagyon viccesek voltak. Táncoltak is és énekeltek. Eltüntettek  egy hölgyet is. Egy házaspár következett, akik aranyban pompáztak. Az egyikük a szájában fogott fával tartotta meg a másikat. A néni a kötélbe becsavarta magát, és nagyon magasra kúszott fel, majd villámgyorsan lepörgött, s közben aranycsillám hullt le róla. Ezután egy balettet láthattunk lóháton. Két ló volt: az egyik szürke, fekete pöttyökkel, a másik fehér, fekete pöttyökkel. A bácsi a nénit felvette a nyakába úgy, hogy a lába a vállán támaszkodott, s közben sétáltak a lovak körbe-körbe. 4 férfi is volt, az egyik az egyik oldalon hintázott, a másik három a másik oldalon. Egyesével egy lengő trapézon szaltóztak. Aki hintázott, az elkapta őket, de alattuk volt egy trambulin is. Szivárványszínű táncosok következtek. Mindegyikükön az egyik szivárványszín volt rajta. Gyönyörűek voltak. Többféle zsonglőrvolt, neonlabdákkal. A doboznak voltak átlátszó ajtónyilásai, melyek ki is nyíltak. A bácsi felmászott a doboz tetejére, és abba dobálta a labdáit, melyek a nyíláson visszapattantak hozzá. Ismét egy házaspár következett, akik kötélen mutatták be produkciójukat. A férfi a kötélen lógott, a hölgynek a haját fogta, és úgy emelte fel a földről. Következtek a lovasok fehér parókában. A lovasok a ló alatt átfordultak, a ló hátára felálltak, fejjel lefelé lógtak. A kör közepén egy férfi ostorral vezényelt. A végén műsorvezető énekelt, és bemutatta az összes szereplőt, s elköszöntek.

       Kifelé kaptunk újságot, amiben benne volt az összes szereplő fényképe. Visszafele is énekeltünk. A csengeleiekkel összebarátkoztunk, majd elköszöntünk. Mindenkinek tetszett a Fővárosi Nagycirkusz, s ez a színvonalas előadás.

Komjáti Tamara Melissza, 6. osztály