Hírek

Fülöp-Tanács Fanni galaktikus divatterveivel első helyezett lett

A Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola az idei évben is meghirdette szokásos divattervező pályázatát.

A tervezőknek képzeletben egy távoli galaxisra kellett utazniuk és a bolygólakók számára kellet trendi galaktikus ruházatot tervezniük. Fanni fantáziadús és igényesen kivitelezett ruhakölteményei a zsűrit is elvarázsolták, így a beérkező 127 ruhaterv közül Fanni tervei az előkelő első helyre kerültek. Az ünnepélyes díjátadó február 19-én volt, ahol az eredményhirdetést követően megismerkedhettünk Kathia Dobo (Dobó Kata) divattervezővel.

A díjátadóról így számolt be Fanni:

2020. február 19-én az SZTE Kossuth Zsuzsa iskolába mentünk egy rajzpályázat eredményhirdetésére.

A rajzpályázat témája az űr, galaxisok, űrlények voltak. A díjak átadása után megnéztük az összes rajzot a kiállításon. Igazán sok szép munka volt, és szerintem néhányat csak azért nem díjazott a zsűri, mert nem lehetett.

A végén egy előadásra invitáltak minket, amit Kathia Dobó divattervező tartott.

Nagyon színvonalas műsor volt, és igazán megérte végigülni. Megtudtuk például, hogy nem elég egy menyasszonynak odaadni a ruhát és elkérni érte a pénzt, hanem meg kell ismerni a személyiségét, testalkatát is.

Kathia elmondta, hogy ő nagyjából a semmiből indult. Domaszéken volt egy házuk, a házukban egy kis szobája volt, ahol megvarrta a ruháit. A szalagavatós nagy fehéret és az utcai ruhái egy részét is. Azután jöttek a barátnők, és nekik is varrt ruhákat.

Elmesélte például, hogy az elején bőröndben vitte az esküvői ruhákat a megfelelő helyre.

Kathia mára jóformán világhírű 26 éves létére.

Az előadást igazán megérte végighallgatni, és a helyezésemnek is igazán örülök.

Fülöp-Tanács Fanni