Hírek

Amit egyszer mindenkinek át kell élnie: az ötödikesekkel a zánkai Erzsébet táborban jártunk

Gyermekkorom nagyszerű élménye volt a zánkai tábor. Hosszú évek múltával is emlékszem a balatonparti élményeimre, hogy együtt voltunk a barátaimmal, más iskolák diákjaival találkoztunk és barátkoztunk. Emlékszem a balatoni pancsolásokra, a kamaszos életérzésre és történésekre.

Ez az emlék is vezetett, amikor elhatároztuk, hogy a zánkai Erzsébet táborba szeretnénk vinni az ötödikeseket. A bordányi iskola betlehemes csapatának jutalomtábora Zánkán július 21-26 között zajlott, az ötödikesek mellett részt vettek a furulyások is. Összesen 25 tanuló és három pedagógus. A zánkai Erzsébet tábor óriási területen helyezkedik el. Ezen a júliusi héten kb. 2800 gyerek és 150 segítő vett részt. Óriási számok ezek, mégis minden szervezetten ment. A koordinátorok mindenben segítették az eligazodást a tábor területén, ahol minden a gyerekekről szólt.

Nagyon gazdag és tartalmas programkínálatból válogathattuk ki a számunkra legkedvesebbeket. Voltunk sétahajókázni, sárkányhajózni. Többeknek a legszebb élménye a kalandpark volt. A legügyesebbek a legfelső szintet is tudták teljesíteni.

Részt vehettünk íjászkodásban, és volt digitális szabadulószoba is, ahonnan a gyerekek ügyesen kijutottak. Az egyik legemlékezetesebb esténk egy színházi hangszerbemutató volt. Az egy személyes előadáson sok nép híres hangszere került elő a tilinkótól a tamburáig.

A tábor szimbóluma a strand és a szállások között közlekedő kisvonat volt. Nagyon örültünk, amikor felszállhattunk rá, és megrövidült az utunk.

Volt önfeledt, vérre menő strandfocizás, csocsózás és ping-pongozás. Részt vehettünk az esti tábortűzi eseményen, ahol ismerős dalokat énekeltek és gitároztak a szervezők. Még bordányi ismerősökkel is találkoztunk!

Volt néhány vicces történet is, amikor elveszett az egyik fürdőnadrág, és hosszas keresgélés után az alattunk lévő szintről visszakaphattuk, így mehettünk újra teljes létszámmal fürödni a Balatonba. Mert a legjobb és legemlékezetesebb mégis csak a balatoni fürdőzés volt: a cicázás és a párbaj, a cápázás és a vízilabda.

A sétahajózás alkalmával kineveztük Cilikét (egy plüss egeret) az osztály kabalájának. Cilike mindig kísérte az osztályt, a legnehezebb terepen is velünk tartott!

Csütörtökön nem kis meglepetésben volt részünk, igazgatónőnk eljött, hogy meglátogasson bennünket. Nagyon örültünk neki és látogatásának. Az élménybeszámoló után kaptak a gyerekek cukorkát tőle, aztán folytattuk tovább a tábori életet.

Pénteken élményekkel feltöltődve, bőröndökkel vártuk a szülőkkel való találkozást. Azt hiszem, hogy volt mit mesélni odahaza! Köszönöm a kollégáknak: Kálmán Lászlónak és Hampel Zsuzsának, hogy részt vettek ebben a közös kalandban! Köszönöm a szülők támogató hátterét, és a gyerekeknek, hogy a tábor ideje alatt végig szót fogadtak, és fegyelmezett magatartásukkal sok szép közös élményben lehetett közösen részünk!

Jó volt újra Nálad lenni, Zánka! Örülök, hogy elvihettük a gyerekeket!

Köszönjük Erzsébet tábor!

                                                                                   Lippai Judit táborvezető