Hírek

Művészeti táborral hangolódtunk az iskolára

Augusztus utolsó hetében hagyományainkhoz híven ismét megrendeztük iskolánkban komplex művészeti táborunkat.

A táborba 44 tanuló jelentkezett. A gyerekek számos művészeti ág közül választhattak, de a hét folyamán lehetőségük volt kipróbálni többféle tanszakon is az alkotást.

Képző- és iparművészeti tanszakon két műfaj közül választhattak a tanulók: szobrászat és kerámia vagy grafika és festészet foglalkozásokon készíthettek alkotásokat, Kiss János és Sándor Mónika vezetésével.

A zenész növendékek különféle hangszereken szólaltathattak meg gyönyörű és közismert dallamokat, Demeter László hegedű, Demeter Lászlóné Julika néni zongora, Hampel Zsuzsa furulya és Czakó István gitár tanszakos zenetanárok segítségével.

Az éneklés kedvelői pedig Bán Krisztina tanárnővel tanulták meg régi mesefilmek ismerős betétdalait.

A tábor fénypontja a pénteki hangverseny volt, ahol csodálatos zenedarabokat és énekeket hallhatott a szülőkből és táborozó gyerekekből álló közönség.  „Nyári tárlat” kiállításunkon pedig megtekinthették a táborban készült festményeket és kerámiákat.

A nagy meleg ellenére jól éreztük magunkat, jól esett a közös alkotás. Jó volt hallani a szomszédos termekből kiszűrődő zeneszót, miközben épült és szépült a kicsi kezek alatt egy-egy „műalkotás”.

Köszönjük Szalai Mariannának, hogy gondoskodott rólunk, segített a szervezésben, a tábor lebonyolításában, hogy mindig finom étel került az asztalra, amikor megéheztünk. Köszönjük a finomságokat Vass Ildike boltjának és a Bali23-nak az ízletes és bőséges ebédeket. Hálásak vagyunk minden kollégának, akik segítették munkánkat, akiknél a fáradt gyerekek megpihenhettek egy mese vagy játék mellett.

Fáradtan, de feltöltődve tértünk haza: mert ALKOTNI JÓ!