Hírek

Kiállításon jártunk…

,,Testünk, a csoda…”


Április 6-án az Üllési Déryné Kulturális Központban jártunk. Tudományos játékokat és prezentációkat próbáltunk ki: bemutatták a légzésünket, a szív és az izmok munkáját.

Megtudtuk, hogy mennyi időt tölt az étel a gyomorban, a vékony- és a vastagbélben. Mindenki nagy érdeklődéssel figyelte a prezentációkat. Megtudtuk pl: mi árt a májnak és a szívnek. Játék formájában mutatták be testünket a csodát. A kisebb gyerekek is könnyen megérthették. Kirakhattuk testünk főbb csontjait. Bemutatták, hogy az agy elektronikus jelekkel irányítja a testet.

Sokan maradni szerettek volna és örültek, amikor késett a busz. Amikor mi voltunk ott, akkor a hangfal szívdobogás helyett zenét játszott. Szerencsére sikerült megjavítani. Volt olyan gépezet, ami tüsszentést utánozta: labdákat kellet dobni egy hatalmas orrba ami kitüsszentette.

Az egyik legjobban kedvelt játék, amit a kicsik is élveztek és mi is, az volt, hogy le kellett szúrni a baktériumokat egy fakarddal. Bár rövid ideig voltunk ott, nagy élményekkel távoztunk. Valamennyien kis lelkesedéssel mentünk be, de pozitív élményekkel jöttünk ki. Még ma is szívesen visszamennénk.

A cikket Czombos Lara, Fülöp-Tanács Fanni, Tari Lenke, Sipos Emese és Bálint Kálmán írták.

Kérjük, tekintse meg további képeinket a Galériában!