Hírek

A Dömötör-torony rejtélye

Május 25-én kirándulni mentünk mi ötödikesek Szegedre. Azt hihetitek, hogy ezt a közeli várost mindenki ismeri. Mi a kirándulást azzal a következtetéssel zártuk, hogy ez az állítás korántsem igaz! Szeged rengeteg látnivalót rejt, és érdemes lenne minden évben ellátogatni ebbe a csodaszép városba!

A Szent István téren álló víztornyot látogattuk meg legelőször. Felmentünk a tornyába, és onnan néztük a várost. Igyekeztünk a magas tornyokat mind beazonosítani.

Ezután a Dóm térre mentünk és a Fogadalmi templomba. Volt, aki először látta belülről ezt a nagyon különleges épületet: Szeged város jelképét, amit 1879-ben a szegediek fogadalomból építettek a szegedi nagy árvíz után. A nyári szabadtéri játékok helyszíne pedig a templom köré épített Dóm tér, ezt is megcsodáltuk.

Az idegenvezetésből megtudtuk, hogy a Dömötör torony az árvíz előtti időkből maradt ránk, és megtekintettük Aba-Novák Vilmos gyönyörű festményeit is a keresztelő helyiségben.

Ekkorra már nagyon éhesek voltunk!

Ebéd után volt egy kis szabad programunk, amikor fagyizhattunk, majd következett a nap legizgalmasabb része, a sárkányhajózás!! Egy csónakban evezni, egyszerre lendíteni a lapátot nagy kihívás volt, a végére már nagyon jól ment! Minden évben el kellene ide jönni, mondták sokan az osztályból.

Mivel az evezés elég sokáig tartott, játszóterezésre már nem jutott időnk, hazaérkeztünk, és gyorsan lefeküdtünk.

Senkit nem kellett közülünk ringatni!

Köszönjük az élménydús napot, nagyon jól éreztük magunkat!

Az ötödikesek és Lippai Judit osztályfőnök