Hírek

Az első osztályban jártak a nagycsoportos óvodások

Május 21-én reggel izgalommal telve érkeztek az első osztályosok az iskolába. Az óvodásokat vártuk, hogy megmutassuk nekik, mennyi mindent tanultunk tavaly szeptember óta. Szerettük volna, hogy ne aggodalommal várják az iskolát, hanem vidáman, felszabadultan.

Az egyik csapatot Marika néni, a másikat Kati néni tanítványai fogadták. Az ovisok nagyon ügyesen vettek részt Marika néni játékos matematika feladatainak megoldásában. Ő megfigyeléses, számolásos, emlékezetre támaszkodó játékokat oldatott meg a gyerekekkel. Elsősök, ovisok együtt gondolkodva, egymást segítve okoskodtak. Közben a másik teremben kiszabadítottuk a kis királylányt, aki azért nem tudta elkezdeni az iskolát, mert a gonosz boszorkány elrabolta. A leendő elsősöknek 5 próbát kellett teljesíteni. Az interaktív feladatokat a táblánál oldották meg a varázspálca segítségével. Megfigyeléses, számolásos, párosítós, puzzle feladatok megoldása után szabad lett a királykisasszony. Megmentőitől úgy búcsúzott, hogy szeptemberben találkozunk! Vár benneteket is az iskola! Majd cseréltünk, és a másik csapat is örömmel játszott és tanult.

A második órán Hampel Zsuzsi tartott furulyabemutatót a gyerekeknek. Megénekeltette, megmozgatta őket. Jó hangulatban népszerűsítette a furulya tanszakot.

Ezt követően Saci néni ünnepélyesen kihirdette a Madarak-és fák napja alkalmából kiírt rajzverseny eredményét. A zsűri rendkívül nehéz helyzetére hivatkozva, hiszen mindegyik rajz fantasztikus lett, óvodást és elsőst is a dobogó legfelső fokára állított. Ezt nagy örömujjongással fogadták a gyerekek, ahogyan az édességet, a kis ajándékot és a negyedikesek által készített szép könyvjelzőt is.

Az udvari asztaloknál almalevet és egy kis nasit fogyasztottak ezután először az ovisok, majd az elsősök is.

Jó hangulatú, vidám napot zártunk. Az ovisok boldogan integettek és biztosítottak bennünket arról, hogy nagyon szívesen jönnek szeptemberben iskolába.

Tajtiné Dudás Katalin