Hírek

Látogatás a bordányi lőtérre

     A bordányi lövészklub idén is nagy szeretettel fogadta az általános iskolásokat, hogy népszerűsítse ezt a technikai sportágat, ezért október 18-án a hetedik-nyolcadik osztályosok mellett a hatodikos tanulókat is vendégül látták.

     A délelőtt folyamán Márta Gábor szakosztályvezető ismertette meg a hatodikosokat a fegyverhasználat rejtelmeivel, hiszen korábban csak a két végzős évfolyamnak volt lehetősége betekinteni ebbe a világba. Ebéd után a szívet melengető napsütéses őszi időben egy kisebb túra keretében értünk el a falu határában lévő lőtérre. A gyerekek bátran vették kezükbe a fegyvert, néhány rövid próbalövés után már indult is a verseny. Akik nem a lövésre koncentráltak, azok futkároztak, beszélgettek az osztálytársakkal és kíváncsian várták, hogy ki hány pontot ért el.

Osztályonként külön lettek értékelve a fiúk és a lányok. Az eredmények:

6. osztály – lányok:

1. hely: Fábián Adrienn

2. hely: Tóth Veronika

3. hely: Csurgó Rebeka

6. osztály – fiúk:

1. hely: Kádár-Németh Zsolt

2. hely: Mihálffy Zente

3. hely: Vigh Dominik

7. osztály – lányok:

1. hely: Szilágyi Viktória

2. hely: Sziládi Gréti

7. osztály – fiúk:

1. hely: Mihálffy Tibor

2. hely: Pesti Jutocsa Kolen

3. hely: Sándor Dominik

8. osztály – lányok:

1. hely: Illés Kincső

2. hely: Gyuris Liliána Fanni

3. hely: Csurgó Regina

8. osztály – fiúk:

1. hely: Makra Menyhért

2. hely: Fábián Zoltán

    

Ez a program a pályaválasztás szempontjából is hasznos a tanulóknak, hiszen a korábbi években is voltak diákok, akik itt döntötték el, hogy rendészeti irányban szeretnének továbbtanulni. Most is volt, aki érdeklődést mutatott efelé.

     Köszönjük a felejthetetlen délutánt Simon Mihály Sándornak, a lövészklub elnökének, valamint a többi tagnak, akik lehetővé tették számunkra, hogy egy élménydús programon vegyünk részt.

                                                                                                            Hődör Zoltánné