Hírek

Gasztronómia máshogyan – Bordányi diákok sikere a szabadtéri főzőversenyen

     2025. április 16-án a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szabadtéri főzőversenyt rendezett „Gasztronómia máshogyan” címmel, melyre 7–8. osztályos általános iskolás csapatok jelentkeztek. A minden évben megrendezésre kerülő verseny célja az, hogy a fiatalok megismerkedjenek a szabadtűzön való főzéssel, a hagyományainkkal, szokásainkkal, miközben csapatmunkában kreativitásukat is megmutathatják.

     A verseny témája – a “paprikás krumpli újragondolva” – lehetőséget adott a diákoknak arra, hogy a klasszikus receptet saját ízlésük szerint alakítsák. Minden csapat egyforma alapanyagokat kapott, de otthonról hozott kiegészítőkkel egyedivé tehették ételeiket. Iskolánkat négy csapat képviselte, melynek mindegyike más-más módon tette különlegessé ételét. Voltak akik slambuccá, húsimádóvá vagy éppen finom zöldségekkel kiegészített specialitássá varázsolta ételét. A háromtagú zsűriben séf, étteremtulajdonos és sportoló is helyet kapott, akiknek idén sem volt könnyű dolguk a döntésben.

A bordányi csapatok kiemelkedően szerepeltek a versenyen:

  • Négy Tepertő (Csuka Bertold, Katona Gergő, Kiss Balázs, Palotás Kornél) – 1. helyezés
  • Bordányi Ízőrzők (Frank Péter, Kovács Zalán, Sándor Dominik, Sziládi Gréti) – 2. helyezés
  • Vegyes Zöldségek (Bódis Nikolett, Csurgó Regina, Szélpál Bence, Tóth Ervin) – 2. helyezés
  • Pastala Vista (Fodor Nóra, Rácz Dóra, Gyuris Liliána, Puskás Emília) – 3. helyezés

Gratulálunk a csapatoknak!

     A rendezvény hangulata barátságos és inspiráló volt, a résztvevők élvezték a közös bográcsozást és a versenyt. A kellemes idő, a jókedv és az ügyesség mind hozzájárultak a sikeres eredményhez, amely ismét megerősítette a közösség összetartó erejét.

     Ezúton köszönjük a szállításban és a csapatok kíséretében nyújtott segítségét: Kiss-Patik Péter alpolgármesternek, Pigniczki Ferencnek, Szélpál Jánosnak, Szélpálné Marikának és Ráczné Marikának.

Kissné Tóth Andrea
felkészítő tanár