2025. április 16-án a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szabadtéri főzőversenyt rendezett „Gasztronómia máshogyan” címmel, melyre 7–8. osztályos általános iskolás csapatok jelentkeztek. A minden évben megrendezésre kerülő verseny célja az, hogy a fiatalok megismerkedjenek a szabadtűzön való főzéssel, a hagyományainkkal, szokásainkkal, miközben csapatmunkában kreativitásukat is megmutathatják.
A verseny témája – a “paprikás krumpli újragondolva” – lehetőséget adott a diákoknak arra, hogy a klasszikus receptet saját ízlésük szerint alakítsák. Minden csapat egyforma alapanyagokat kapott, de otthonról hozott kiegészítőkkel egyedivé tehették ételeiket. Iskolánkat négy csapat képviselte, melynek mindegyike más-más módon tette különlegessé ételét. Voltak akik slambuccá, húsimádóvá vagy éppen finom zöldségekkel kiegészített specialitássá varázsolta ételét. A háromtagú zsűriben séf, étteremtulajdonos és sportoló is helyet kapott, akiknek idén sem volt könnyű dolguk a döntésben.
A bordányi csapatok kiemelkedően szerepeltek a versenyen:
- Négy Tepertő (Csuka Bertold, Katona Gergő, Kiss Balázs, Palotás Kornél) – 1. helyezés
- Bordányi Ízőrzők (Frank Péter, Kovács Zalán, Sándor Dominik, Sziládi Gréti) – 2. helyezés
- Vegyes Zöldségek (Bódis Nikolett, Csurgó Regina, Szélpál Bence, Tóth Ervin) – 2. helyezés
- Pastala Vista (Fodor Nóra, Rácz Dóra, Gyuris Liliána, Puskás Emília) – 3. helyezés
Gratulálunk a csapatoknak!
A rendezvény hangulata barátságos és inspiráló volt, a résztvevők élvezték a közös bográcsozást és a versenyt. A kellemes idő, a jókedv és az ügyesség mind hozzájárultak a sikeres eredményhez, amely ismét megerősítette a közösség összetartó erejét.
Ezúton köszönjük a szállításban és a csapatok kíséretében nyújtott segítségét: Kiss-Patik Péter alpolgármesternek, Pigniczki Ferencnek, Szélpál Jánosnak, Szélpálné Marikának és Ráczné Marikának.
Kissné Tóth Andrea
felkészítő tanár



