Hírek

Rövid hírek az iskola életéből

Május 26-án rendezték meg Szegeden a Tudásbajnokság országos döntőjét. E rangos eseményen iskolánkat két diák is képviselhette. Lajkó Bianka 8. osztályos tanuló anyanyelvből indult, felkészítő tanára: Hegedűsné Gyuris Katalin volt. Béres Dorina 5.a osztályos tanuló irodalom tantárgyból vett részt. Dorina 8. helyen végzett, jutalma egy oklevél és egy szép könyv; az ő felkészítő tanára: Hődör Zoltánné volt. Gratulálunk a szép országos eredményekhez.

Oktatási Központja 2017/2018 évi Csongrád Megyei Tanulmányi Versenyek díjátadó ünnepségének. Iskolánkat Heintz Petra 7. osztályos tanuló képviselte május 31-én, aki a Szép magyar beszéd verseny általános iskolásoknak területi fordulóján 3. helyezést ért el. Felkészítője: Lippai Judit volt.

Idén, Június 2-án, szombaton került másodjára megrendezésre, az Országos Népzeneoktatás Ünnepe, Óbudán. Vidám, lelkes kis csapat indult útnak két településről, tanárunkkal, Kiss Csillag Annával,  Bordányból, az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI-ból, valamint Forráskútról, a Forráskúti Általános Iskola és AMI-ból 13 diák utazott fel s képviselte a két iskolát citera és népiének produkcióval. Szombat reggel 7:30-kor találkoztunk a bordányi iskola előtt majd mentünk át a Forráskúti Iskolához, s onnan indultunk tovább a bordányi Önkormányzat kisbuszával. A kisbuszt köszönjük a bordányi Polgármester Úrnak, Tanács Gábornak s a Szegedi Tankerületi Központnak az anyagi támogatást.

Útközben jó volt a hangulat, beszélgettünk, játszottunk, énekeltünk valamint papír tulipánokat hajtogattunk Tanárnőnek, dekorációra, készülődve a következő koncertünkre. Örkényben megálltunk a pihenőhelynél, ahol a felnőttek kávé, a gyermekek forró csoki, szendviccsel feltöltődve és jókedvűen folytathattuk az utat. Budapesten megálltunk a Parlamenttel szemben a Duna parton, s kicsit körbe néztünk, elmentünk egy csarnokba, ahol finomságokat tudtunk venni, enni-inni. Megérkezve a helyszínre, megkerestük a nekünk kijelölt sátrat, ahol lepakolhattunk, majd beregisztrált bennünket Tanárnő. Mindenki kapott a karjára egy karszalagot, amire később az ebédet kaptuk, gulyáslevest és egy pohár jól eső limonádét. Tanárnő kapott sör jegyet, de nem itta meg 🙂

Napközben kirakodóvásárt nézegethettünk, majd próbáltunk egyet, s hamarosan a színpadon zenéltünk. A bordányi Vadgesztenye Citerazenekar Bordányi népdalokat játszott, a bordányi népi ének együttes Zoborvidéki népdalokat énekelt,s volt egy népi énekes szóló műsorunk is ahol ének s Tanárnő citerajátékával gazdagítottuk műsorunkat. Forráskútról Szóló citerazenét hallhattunk, ahol a dunántúli kapkodótechnikában gyönyörködhettünk, majd a Cinke Citerazenekar Forráskúti népdalokat, a Tűzrózsa Citerazenekar szatmári népdalokat játszott. A műsorunk végét közös csokor zárta, Jászsági népdalokat citeráztunk s énekeltünk közösen.


A fellépés után megkaptuk az ebédet, majd elköszöntünk a helytől s elindultunk hazafelé.
Nagyon szép nap volt, jól éreztünk magunkat s külön öröm, hogy mindkét településről tudtunk jönni, s mindkét helynek jóhírrel, szép zenével adhattunk. Köszönjük szépen!
Résztvevők Bordányból: Sárközi Szimonetta, Tóth Cintia, Juhász Anna és anyukája, Kiss Vanessza és családja, Deme Mihály, Gábor Zalán, Forráskútról: Gyuris Adri és édesapja, Vass Karolina, Török Sarolt, Gál Henrietta, Gál Violetta, Galzó Kata, Gyöngyi Máté, sofőrünk: Vass Gábor.