Hírek

Múzeumi látogatás

A hetedik osztály elhatározta, hogy megtekinti a Móra Ferenc Múzeum legújabb kiállításait. Egy hétfő délutáni napon valósult meg a kirándulás. Busszal utaztunk be Szegedre, a múzeumhoz sétálva mentünk.

     A múzeumban 3 kiállítást néztünk meg: az Agyagkatonákat, A jólfésültség története: fodrász kiállítást és a Móra Rengeteget. Elsőként az Agyagkatonákat néztük meg. Több, mint 8000 db agyagkatona szobrot tárták fel. Ide a múzeumba pár darabot hoztak el. Nagyon élethűek voltak és embernagyságúak:180-190 cm és 120-200 kg súlyúak; azt is megtudhattuk, hogyan készítették a szobrokat. Sok történelmi leírást olvashattunk. A katonák lovakkal közlekedtek, ezért lovakról is készítettek élethű agyagszobrokat. Megismerhettük védő és támadó fegyvereiket. Kína első császára: Csin-si Huang-ti volt, aki sok mindent építtetett, köztük a Kínai Nagyfalat is. A kiállítás végén néhány játékos feladat is volt pl.: Főzzünk együtt! A fodrász kiállításon bepillantást nyerhettünk a hajstílusok és fodrászeszközök történetébe. Sok érdekességgel találkoztunk, például régen milyen hajstílusokat viseltek színházakban és koncerteken. Az utolsó látnivaló a Móra Rengeteg: játékos feladatok és különleges ismeretek helyszíne. A terem egy elvarázsolt erdőhöz hasonlított. Nekem a legjobban a csigalépcső tetszett, amin feljutva egy odúba jutottam.

     Köszönöm a magam és az osztálytársaim nevében, hogy lehetővé tették pedagógusaink és az igazgatónő, hogy egy ilyen szép délutánban lehetett részünk.

Illés Kincső 7. osztályos tanuló

Fotó: Kissné Tóth Andrea