Hírek

A bordányi lőtéren jártunk…

2018. október 20-án az MTTSZ Bordányi Lövészklubtól meghívást kaptak a 7.a és 7.b, valamint a 8.osztály tanulói. Ezen a szombat délelőttön lehetőségünk volt légpuskával lőlapra lőni. Ebben segítségünkre voltak a lövészklub tagjai. Mindenki kapott néhány légpuska golyót, amellyel először gyakorolhattunk annak érdekében, hogy egyre pontosabban találjunk majd a célba. A gyakorlást a verseny követte. Egyszerre négyen álltunk az asztalok mögé, amelyeken a puskagolyók és a légpuskák voltak mindegyikünk számára elhelyezve. Tíz lövésre volt lehetősége egy-egy versenyzőnek. A lőlapon egyből látni lehetett, ki milyen ügyesen talált a célba. A lányokat és a fiúkat külön értékelték. Az okleveleket a klub elnöke, Fábián Lajos adta át a gyerekeknek.

   Az eredmények a következők lettek. A lányok közül 1. helyezett: Makra Réka 7.a, 2. helyezett: Kiss Angelika 7.b, 3. helyezett: Karóczkai Dorka 7.b, 4. helyezett Gyuris Vanda 8.oszt., 5. helyezett Tóth Izabella 7.b, 6. helyezett:Takács Alexandra 7.b. A fiúk közül: 1. helyezett: Kovács László 7.b, 2. helyezett: Hődör Zoltán 8.oszt., 3. helyezett: Márki Kristóf 7.b, 4. helyezett Lippai Gergely 7.a, 5. helyezett Vas Sándor Nimród 7.b, 6. helyezett: Vincze Dominik 7.a. Összesítésben az első helyen a 7.B osztály végzett, őket követte másodikként a 8. osztály, a 7.A osztályosok pedig a harmadik helyen végeztek.

   A versenyzés mellett beszélgettünk és zsíros kenyeret fogyasztottunk, amelyet a klubtagoktól kaptunk. Az eredményhirdetés előtt a lövészklub és Masír János kedvességének köszönhetően lovaskocsikázhattunk is. Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy részt vehettünk ezen a versenyen és egy kellemes délelőttöt tölthettünk el együtt a lövészklub tagjaival.

Kiss Angelika 7.B osztályos tanuló