Hírek

Szigorítások a koronavírus bordányi megjelenése miatt

Kedves Szülők!

Sajnálattal tájékoztatom Önöket, hogy településünkön is megjelent a koronavírus. A fertőzöttek jelenleg otthonukban karanténban gyógyulnak. Ugyancsak vannak karanténban olyan bordányiak is, akik noha nem fertőződtek, de érintkeztek olyan személyekkel, akik az új koronavírus betegségben szenvednek. 

A vírus megjelenése miatt kérem Önöket, hogy fokozottan tartsák be a óvó-védő rendszabályokat. Az ügyintézések során részesítsék előnyben a telefonos, elektronikus kapcsolattartást! Amikor csak lehet az ügyintézést ne személyesen intézzék. Mindig viseljenek maszkot, rendszeresen mossanak kezet, használják az intézményben kihelyezett kézfertőtlenítőket!

Kérem fokozottan figyeljenek a közösségi távolságtartásra, amely a fertőzés lassítására, illetve megállítására irányul: családtagjaikon kívül a többi embertársuktól mindig tartsák a legalább 1,5 -2 méteres távolságot. Kerüljék a testi érintkezést, mellőzzék a kézfogást, közös eszközök használatát!

Az iskolában továbbra is szigorú szabályok vannak érvényben. A közösségi terekben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, amelyet fokozottan ellenőrzünk, és elmulasztása szankciókat von maga után. Kötelező továbbá az intézmények bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő-állomásokon a kézfertőtlenítés. Az intézménybe való belépés előtt ellenőrizzük a testhőmérsékletet, és a lázas embereket nem engedjük tovább a bejáratnál. 

A Polgármester Úr rendkívüli intézkedésként kötelezővé tette a maszk használatot a piactéren, megnövelte a közterületek fertőtlenítésének gyakoriságát. A Faluház és a Szociális és Egészségügyi Központ egész területén kötelező mindenki számára a maszk használat, korlátozásra kerül a termekben, könyvtárban együttesen tartózkodók száma: az intézménynek – figyelembe véve a közösségi távolságtartás szabályait – korlátoznia kell a közösségi terekben az egyszerre tartózkodók számát, amelyet minden terem bejáratánál jól láthatóan fel kell tüntetni. Ennek megfelelően a székeket mindig a távolságtartás szabályai szerint helyezik el a munkatársak a termekben, kérjük azokat ne mozgassák!

Rendkívül fontos, hogy fertőző betegség tünetei esetén (köhögés, magas láz, fejfájás, szaglás, ízlelés elvesztése) ne hagyják el az otthonaikat, ne menjenek közösségbe! A gyermekeket se engedjék el iskolába, ne vigyék bölcsődébe, óvodába! A betegségről telefonon haladéktalanul értesítsék a gyermekorvosukat, háziorvosukat!

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Ocskó Zoltán intézményvezető