Hírek

Medve Szabadtéri Matekverseny

A Medve Szabadtéri Matekverseny egy rendhagyó szabadtéri rendezvénysorozat, mely 2018-ban 7 helyszínen közösségi élménnyé varázsolja a matematika és a logika világát.

 Az iskolánkból is csatlakozott néhány tanulónk a május 6-án Szegeden megrendezett versenyhez. A versenysorozat a fesztiválok hangulatát kombinálja a tanulmányi versenyekével. Országszerte több mint 10.000 résztvevő. Két-, háromtagú csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak a természetben, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően tovább halad egy újabb állomásra, így a diákjaink majdnem négy kilométert tettek meg.

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok nem nehezek, mindenki részesül sikerélményben. A versenyzőink is mindenki eljutott az Ezüstmedve kategóriába.

A csapataink:

  1. osztály: Sándor Márton, Bóta Emil Benjamin, Nógrádi Gergő
  2. osztály: Márki Kristóf, Kálmán Bálint, Szilágyi Richárd, Gyuris Márk,
    Csorba Bendegúz, Mészáros Noémi, Kiss Angelika, Tóth Izabella

Török Tilda