Hírek

Telekom Vivicitta Városvédő futás, Szeged

2018. május 13-án, vasárnap 10 órakor kezdődött Szegeden a Vivicitta Szegedért futóverseny. A nyárias meleg ellenére hatalmas tömeg állt rajthoz a Dóm téren, majd az Oskola utcán át a Híd utca irányában a Széchenyi tér felé tartottak, ahonnan a Horváth Mihály utcát érintve az Arany János utcán át a Stefánián áthaladva a Tisza Lajos körúton érték el a Huszár Mátyás rakpartot.

Nagy élmény volt látni, hogy milyen sokan mozdultak ki otthonról, mennyien tartják fontosnak az egészséges életmódot. Családok apraja és nagyja mozgott együtt. Volt, aki babakocsiban teljesítette a távot. Mások sétálva, kocogva értek célba. A rakparton hömpölygő fehér pólós, 3200 fős futótömeg látványa felemelő érzést nyújtott.

Iskolánk tanulói közül részt vett Csuka Bertold 1. osztály, Csuka Marcell 5.a osztály, Hődör Zoltán 7. osztály, Hődör Dávid Zalán 2. a osztály, Gábor Zalán Sándor 7. osztály, Gábor Zsombor 3. a osztály, Áchim Rebeka Mária 7. osztály, Czékus Péter 7. osztály. A 3,4 kilométeres távot 15 perc alatt teljesítették a leggyorsabb tanulóink.

Tanulóink egy részét szüleik is elkísérték és közös családi futás alakult ki. Hődör Zoltán és Hődör Zoltánné, valamint Csuka Zsolt is rajthoz állt. A nevelőtestületből Kovács Józsefné és Sólyáné Sárközi Ágnes húzott még futócipőt. Bordányból Kovácsné Szekeres Zsuzsanna és Borbély Imre is részt vett az eseményen.

A Bordányból Szegedre és vissza utaztatást a családokon kívül Kovácsné Szekeres Zsuzsanna és Sólya István segítette.

Reméljük, jövőre még többen vállalkoznak a Vivicitta futóverseny teljesítésére.

Sólyáné Sárközi Ágnes és Hődör Zoltánné