Hírek

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet alapján – a 2021. március 8-tól az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Miután a szülők és a pedagógusok számára az elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállás többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ezért a kormányrendelettel összefüggésben kérem, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetében – igényeljék. Kérem a szülőket, vegyék figyelembe, hogy a járvány az oktatási intézményekben – a mienkben is – terjed, ezért kellő elővigyázatossággal döntsenek a napközbeni felügyelet írásos igénylésének megtételében.

2021. március 8-tól intézményünk, – igény esetén – gyermekfelügyeletet biztosít naponta 7:30 – 16:30-ig. A járványügyi helyzetre tekintettel, mindannyiunk egészségének védelmében az alábbi feltételek mellett:

• egy tanteremben 5 fős gyerekcsoport tartózkodhat 1 pedagógussal;
• az 5-5 fős csoportok nem találkozhatnak egymással sem a folyosón, sem az udvaron, nem beszélgethetnek, nem játszhatnak együtt;
• ha egy osztályból 5-nél több tanuló jelentkezik, külön csoportba kerülnek, felügyeletüket nem az osztályfőnök látja el;
• a tanulóknak az iskolában maszkot, kesztyűt kell viselniük. Csak a tanteremben vehetik le, ahol a másfél méteres távolságot biztosítani tudjuk közöttük;
• A gyerekek egymással nem játszhatnak, beszélgetniük is a másfél méteres távolság betartásával lehet.

A csatolt táblázat kitöltésével kérjük, hogy 2021. március 07. (vasárnap) 12:00 óráig jelezzék, igénylik-e az intézményben biztosított fent leírt lehetőséget. Kérjük, hogy pontosan jelöljék meg, mely napokon, hány órától-hány óráig igénylik a felügyeletet.

A táblázat letölthető az iskolai honlapról a közösségi oldalunkról, vagy a nyomtatvány átvehető hétköznapokon az iskola titkárságán is.

A kitöltött táblázat visszajuttatása a következő módon lehetséges:
· KRÉTA rendszerben Üzenetben csatolva Ocskó Zoltán részére,
· e-mailben visszaküldve az iskola@bordany.hu címre vagy
· személyesen a titkárságon leadva.

Bármilyen változás esetén (felügyelet lemondása, új felügyelet igénylése) a 62/588-070-es telefonszámon a megelőző nap 9:00 óráig kérjük feltétlenül jelezzék!

Kérjük, hogy amennyiben igényelt felügyeletet gyermeke részére, akkor a gyermek legkésőbb 8.00 óráig érkezzen az intézménybe, hozza az aznapi órarend szerinti felszerelését, telefonját és legyen nála az online oktatáshoz szükséges azonosítója, e-mail címe, jelszava.

Az étkezés megrendelésével kapcsolatban Czombos Krisztina élelmezésvezető 0630/62-55-542 nyújt segítséget.

Bordány, 2021. március 06.

Tisztelettel:

Ocskó Zoltán
intézményvezető

Tájékoztató letöltése