Hírek

Visszatérés az Iskolába!

2021.05.06-án megjelent a Kormány 233/2021 (V.6.) Kormány rendelete a Magyar Közlönyben A rendelet hatályba lépésétől, azaz május 10-től visszatérnek az általános iskolák felső tagozatosai, az alapfokú művészeti iskolák növendékei, a digitális tanrendről a tanév végéig ismét a személyes oktatásra.

Mi is elkezdjük hétfőtől a tanítást a járványügyi rendelkezések betartása mellett.

Továbbra is érvényben maradnak a védelmi intézkedések: hőmérőzés reggel, maszkhasználat (közösségi terekben kötelező, tantermekben ajánlott, udvaron használható), kézfertőtlenítő alkalmazása, gyakori kézmosás, a lehetőségek szerinti távolságtartás. Kérjük a szülőket, hogy hívják fel a tanulók figyelmét a testi kontaktus veszélyeire.

Az intézménybe továbbra sem léphet be a tanulókon kívül más személy, csak külön engedéllyel.

A védelmi intézkedések fokozott betartását a közösség (tanulók és dolgozók) biztonsága miatt rendkívül fontosnak tartjuk, kérjük ennek otthoni hangsúlyozását is.

Természetesen a tantermek, mosdók teljes fertőtlenítése minden nap megtörténik.

Az SNI-s és BTMN-es tanulók fejlesztése, a logopédiai és pszichológiai foglalkozások is újra indulnak a zárás előtti beosztás szerint.

– Az EMMI hiányzáskezelésre vonatkozó rendelkezése alapján a krónikus betegségben szenvedő gyermek szülője a krónikus betegség igazolása alapján kérheti a jelenléti oktatás alóli felmentést. A krónikus betegséget gondozó orvosnak a krónikus betegség tényét kell igazolni. De ez megtörténhet a krónikus betegekről kiállított korábbi zárójelentés, vagy ambuláns gondozási lap bemutatásával is.

– Ha a szülő számára megnyugtatóbb gyermeke időszakos otthontartása, ebben támogatást nyújtunk oly módon, hogy az intézményvezető felé benyújtott kérelmet fogadjuk. A kérelem három hétre (15 tanítási napra) szólhat, vagy annál rövidebb időre. A benyújtott kérelmet az intézményvezető engedélyezi, melyről a szülő a KRÉTA naplóban kap értesítést.

– A kérelem elfogadását követően, a gyermek a szülő kérésére így otthon maradhat, távolmaradása igazolt hiányzásnak minősül.

– Az engedélyezett távolmaradás alatt a tanulók támogatására a KRÉTA naplóban és a Google Classroom kurzusokban továbbra is feltöltésre kerülnek a házi feladatok / vázlatok. A számonkérések tartalma/ időpontja is itt kerül pontosításra. Javasolt a tanárokkal történő folyamatos kapcsolattartás.

A fertőzés (akár gyermek, akár családtag) legelső tüneténél a tanulót kérjük otthon tartani, és ezzel együtt szíveskedjenek az intézményt értesíteni. A Covid fertőzött tanulót az intézménynek továbbra is jelenteni kell a fenntartó felé, ezért feltétlenül kérjük az azonnali jelzést, időpontokkal együtt.

Kérem a kedves szülők megértését és együttműködését a járvány enyhülése és a tanulók-dolgozók egészsége, biztonsága érdekében. Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Köszönöm!

Ocskó Zoltán
intézményvezető