Hírek

Grafika és festészet tanszak – Sikeres versenyeredményekkel zártuk az évet

Kiss Angelika tavaly tavasszal jutott az egri Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Parafrázis országos rajzverseny döntőjébe, amelyet a járványhelyzet miatt az idei tanév októberében, végül online rendeztek meg. Az alkotásokat postai úton juttattuk el a neves művészekből álló zsűrihez, akik Angelika festményeit különdíjjal jutalmazták.

Februárban a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola divattervező pályázatán Fülöp-Tanács Fanni ismét első helyezett lett ruhakölteményeivel, megőrizve tavalyi dobogós helyét.


A makói „Láttad-e már a zenét?” című rajzpályázaton Szentpéteri Csilla, makói származású zongoraművész zongoradarabjaihoz készítettünk illusztrációkat. A gyerekek nagyon kedvelik ezt a versenyt, így több alkotással is neveztünk és számos helyezést értünk el.

Heintz Petra (10. o.) I. helyezett, Heintz Viola (3.o.) II. helyezett

Czombos Lara (7. o.) II. helyezett, Fülöp-Tanács Fanni (7. o) különdíjas

Szabó Édua (5.a) és Bodó Borbála (6.b) III. helyezett

A Gedói Általános Iskola minden évben megrendezi a „Varázsecset” elnevezésű festészeti versenyét, amelyet most rendhagyó módon pályázatos formában hirdetettek meg júniusban. Kortárs költők verseihez vártak illusztrációkat, Szabó Édua (5.a) a Gyógynövénydal című vershez készített egy varázslatosan szép akrilfestményt. Alkotását különdíjjal jutalmazták.

Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, akik szorgalmuknak, kitartásuknak és tehetségüknek köszönhetően évről-évre megajándékoznak ezekkel a szép eredményekkel.

Sándor Mónika
szaktanár