Hírek

Népdaléneklési verseny az iskolában

Iskolánk az idei tanévben sikeresen megrendezte a népdaléneklési versenyt. Szerencsére a Covid járvány lecsengőben van, így az akadályok többé-kevésbé elhárultak az énekelni vágyó tanulók és a zsűri előtt egyaránt. Nagyon sok sikeres és szép produkciót hallhattunk, amelyek közül, bátran állíthatom, volt néhány igazán kiemelkedő is!

A zsűri tagjai: Kálmán László igazgatóhelyettes, aki videózta is az elhangzottakat, Hampel Zsuzsanna-zenetanár, Molnárné Bálint Orsolya tanító, és jó magam: Zsoldos Gabriella ének- zene és szolfézs tanár voltunk. Ocskó Zoltán igazgató úrnak sajnos, egy utólag bejelentett fontos értekezleten kellett részt vennie, de amint végzett, megtisztelt bennünket a jelenlétével.

Nagyon örültünk, hogy szám szerint 25 tanuló (1- 6. osztályig) jelentkezett erre az emlékezetes versenyre, és nagyon sok igen szép, tisztán csengő hangú fiatalembert is köszönthettünk a versenyzők között.

Az elért eredmények bizonyítják, hogy érdemes ezt a hagyományt megőrizni, és az elkövetkezendő években is megrendezni ezt a versenyt! Kiemelném, hogy az első helyezettek felkérést kaptak a bordányi kultúra napjára márciusban, ahol nagyobb közönség előtt fellépve bebizonyíthatják rátermettségüket, és megcsillogtathatják tehetségüket, szép énekhangjukat, ezzel is felejthetetlen élményt nyújtva az őket hallgatóknak!

Tehát a következő tanulók értek el helyezéseket:

I. helyezettek:

Gyuris Maja 1. osztály

Szabó Csenge 2. osztály

Bakó Benett 2. osztály

Császár Nimród 3. osztály

Tóth Ervin 4. osztály

Kiss Balázs 5. osztály

II. helyezettek:

Szalai Hédi 2. osztály

Lippai Zselyke 3. osztály

Sziládi Gréti 4. osztály

Sindel Rebeka Franciska 5. osztály

Varga Fanni 6. osztály

III. helyezettek:

Dobó Lívia 2. osztály

Katona Janka 2. osztály

Tari Borka 3. osztály

Tóth Veronika 3. osztály

Takács Márk 3. osztály

Csuka Bertold 5.osztály

Köszönöm a felkészítő tanárok, a részt vevő tanulók, a zsűri és a kiegészítő személyzet (takarító nénik) együttes munkáját, hogy egy nagyon jó hangulatban eltöltött délután részesei lehettünk!

Zsoldos Gabriella
szaktanár