Hírek

Az iskola rendezvényei

Október 11-én 14.00 órától rendezték meg az Idősek napi megemlékezést a Faluházban. A rendezvényen felléptek iskolánk növendékei.

Október 21-én október 23-i megemlékezés volt az iskola épülete előtt elhelyezett ’56-os emlékműnél. A 10 órakor kezdődő megemlékezésen a 7.b osztályos tanulók műsorával emlékeztünk meg az forradalom hőseiről, valamint a Rendszerváltás 33. évfordulójáról. (Felkészítőjük Kovács Józsefné). Az ünnepség végén az osztályok képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a Pesti Srác szobra előtt.

Pályaorientációs nap:

November 17-én (csütörtökön) Pályaorientációs napot tartunk. Tanítás nélküli munkanap, melynek a programja kialakítás alatt van. Délelőtt különböző foglalkozásokkal ismerkednek a gyerekek. A helyi munkahelyek, vállalkozások látogatása is szervezés alatt van. Délutáni művészeti foglalkozásokat és napközit tartunk. 17:00-tól Szülői tájékoztatóval egybekötött Pályaválasztási börzét tartunk a Faluházban, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő Szülőket és diákokat egyaránt. A középiskolák értesítése folyamatban van. A bejelentkezett középiskolák listáját az iskola honlapján megtekinthetik.

Változás a tanév rendjében:

Megjelent a Magyar Közlönyben a tanév rendjéről szóló BM-rendelet módosítása. Őszi szünet – nem lesz. A rendelet szerint „a 2022/2023-as tanévben az őszi szünet nem adható ki”. Némi vigaszt jelenthet, hogy mindenszentek (november 1.) idén keddre esik, és akkor lesz egy ötnapos hosszú hétvége, mert az előtte lévő hétfőt szeptember 24-én a Helyi ízek fesztiválján már ledolgoztuk. November 2. (szerda) Halottak napja – tanítás nélküli munkanap (igazgatói szünet).

Téli szünet – a szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. január 9. (hétfő).

Tavaszi szünet – ezt nem érinti a módosítás, az eredeti rendelet szerint a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. április 5. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. április 12. (szerda) helyett, 2023. április 17. (április 12-14 igazgatói szünet lesz).

A most megjelent módosításnak van még egy fontos része. A tanév utolsó tanítási napja nem 2023. június 15. (csütörtök), hanem 2023. június 16. (péntek) lesz. Ballagás 2023.június 17. (szombat)

Ocskó Zoltán
intézményvezető