Hírek

A második gyertya…

Advent van…várakozás…ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, az otthonunkat, a környezetünket. Iskolánk termeit és folyosóit is díszítgetjük, szépítjük. A dekoráció mellett hangos énekszóval telt meg a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola folyosója 2023. december 8-án délelőtt, amikor is együtt ünnepeltünk, gyermek és felnőtt, tanár és diák. Karácsonyi dalokkal köszöntöttük Advent 2. hétvégéjét, zongorakísérethez kapcsolódva hangzottak el népszerű a telet, a Mikulást és a karácsonyt váró énekek. A gyerekeknek ritmushangszereket osztottunk, amiket nagy örömmel szólaltattak meg, így egy nagy közös, vidám muzsikálás kerekedett.

Ezután iskolánk igazgatója Koczkás Ágnes meggyújtotta az adventi koszorúnkon a 2. gyertyát is, miközben az „Adventi hírnök…” című dalt énekeltük. A koszorút az egyik 1. osztályos tanuló segített fogni, aki áhítattal nézte a gyertyák lángjait.

Jó volt hallani a nap folyamán, ahogy a gyerekek a szünetekben a folyosón dúdolták a karácsonyi dalokat. Várjuk a 3. gyertyalángot…

Hampel Zsuzsa

Művészeti munkaközösségvezető