Hírek

Látogatás a könyvtárba

Az osztállyal újabb érdekes programban lehetett részünk 2024. január 09-én. Az osztályfőnökünk, Kati néni elvitt minket a bordányi könyvtárba. Izgatottan vártuk a látogatást, hiszen könyvtárba járni mindig különleges élmény. Ezúttal érdekes feladatokkal, új kezdeményezésekkel tették vonzóbbá a könyvtárt számunkra, hetedikesek számára.

Ennek keretében felosztottak minket csoportokra, és úgy kellett a feladatokat megoldanunk. Az első feladat egy QR kódos feladat volt. Kaptunk egy lapot, meg egy tabletet. Ezeket az eszközöket használhattuk a feladatok megoldásához. A tablet segítségével kellett leolvasnunk a QR kódokat. Ha ez sikerült, akkor a tablet képernyője mutatott egy könyvet, amit meg kellett találni a sok-sok könyv között a polcokon.

A feladat azonban itt nem ért véget, hiszen a megtalált könyvben egy másik QR kód volt elrejtve… és így tovább. Gördülékenyen ment minden, nagyon jó volt együtt dolgozni, igazi csapatmunkában volt részünk. Ebben a feladatban megtaláltuk az összes könyvet. A második feladat is hasonló volt, szintén QR kóddal kellett dolgoznunk. Ez egy picit nehezebb feladatnak bizonyult. Kaptunk egy leírást, amiben kvíz játék volt, kérdéseket kellett megválaszolni. A helyes válasz egy újabb QR kódhoz vezetett, ami alapján szintén egy könyvet kellett megtalálni.

Ezek a feladványok ismétlődtek. Az összehangolt, jó csapatmunkának köszönhetően ezt is sikeresen teljesítettük. A végén volt az eredményhirdetés: a mi csapatunk sajnos utolsó lett, de ez nem keserített el minket.  

Számunkra a nap arról szólt, hogy hogyan tudunk együttműködni, csapatban dolgozni, és végül, de nem utolsó sorban a jókedv, közös élményszerzés, közösségi program volt a legfontosabb. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük szépen osztályfőnökünknek, Kati néninek, hogy egy újabb maradandó élményben lehetett részünk.

Csurgó Regina és Sindel Rebeka Franciska
7. osztályos tanulók