Hírek

A Klebelsberg Központ tájékoztató levele az 5-6. évfolyamos tanulói notebookokról

Az RRF-1.2.1 projektben 2024. április 22-én országszerte megkezdődött az 5., 6. és 9. évfolyamos tanulók személyes használatába adható, illetve további, intézményi használatba kerülő notebookok kiszállítása.

Jelen levelünkben a kiosztott eszközök használatához szeretnénk segítséget nyújtani.

  • Csatolt fájlban küldünk Önöknek egy, a szülőknek és a tanulóknak szóló levelet, amelyben néhány, az eszköz használatához kapcsolódó információról tájékoztatjuk őket. Ezt a tájékoztatást tervezetten a KRÉTA rendszeren keresztül is meg fogják kapni a szülők és gyermekeik, de kérjük, hogy juttassák el Önök is hozzájuk az intézményekben használatos kommunikációs csatornákon keresztül.
  • Levelünkhöz csatolunk egy beüzemelési útmutatót, amely a Windows 11 használatát segíti az eszközök első bekapcsolásakor. Kérjük, hogy ezt is osszák meg a szülőkkel, tanulókkal.
  • Kérjük, tájékoztassák a szülőket, diákokat arról, hogy a Tisztaszoftver Program keretében ingyenesen igényelhetnek Microsoft termékeket, például Office licenceket. Ennek érdekében érdemes ellátogatniuk a https://tisztaszoftver.hu/tajekoztatok weboldalra.
  • A Klebelsberg Központ weboldalán számos útmutatót, tájékoztatót találnak, amelyek segítik az eszközök megfelelő használatát. Szíves figyelmükbe ajánljuk az eszközök újratelepítéséhez készített, illetve a Bitlocker útmutatónkat. Ezeket a következő weboldalon érhetik el: https://kk.gov.hu/digitalis-oktatashoz-valo-egyenlo-hozzaferes-felteteleinek-biztositasa-a-tanulok-es-a-pedagogusok-szamara-rrf-1-2-1-2021-2021-00001).

dr. Lángi Alajos projektvezető