Reggel az iskolához kellett jönnünk és onnan indultunk 9 órakor Szegedre a Krúdy-ba. Miután odaértünk megkerestük az asztalunkat. Lepakoltuk a dolgainkat, amelyeket vittünk magunkkal és elkezdtük összeszerelni a bográcsállványt. Először nem sikerült, de a lányokkal egész gyorsan megoldottuk a feladatot. Paprikás krumplit kellett főzni szabadtűzön, ezért gyorsan tüzet kellett gyújtanunk. Ez elsőre sikerült is. Ezután elkezdtük a krumplikat hámozni, meg a hagymát darabolni. Bográcsba helyeztük a vöröshagymát és pirítani kezdtük a láng fölött. Eközben daraboltuk a salátához a káposztát is, majd tálba helyeztük azt. Ekkor odaértek a zsűritagok csapatainkhoz. Mi először megijedtünk tőlük, de mivel mindenre tudtunk válaszolni, amiket kérdeztek, így a félelmünk gyorsan elszállt. Ezután folytattuk tovább a munkát: beletettük a bográcsba a krumplit, a vizet, a virslit, majd ízesítettük az ételünket. Lassan el is készült a paprikás krumplink, elérkezett az idő a tálalásra. Nem tudtuk eldönteni, hogy melyik tányérban is mutatna legjobban az étel, de végül egy virágos tányér mellett döntöttünk. A zsűritagok végig kóstolták az ételeket és pontozták azokat. Délután 1 óra körül jött szólni az egyik szervező, hogy eredményhirdetés lesz. Bementünk abba a terembe, ahol zsűriztek. Az ezüst minősítések után jött az arany és a különdíjak. Ekkor már nagyon izgatottak voltunk, de végül nem kellett miért izgulnunk, mert elsők lettünk. Nagyon boldogok voltunk. Mi is megkaptuk a jutalmunkat. Az aranyérmek mellett hazahozhattuk a vándorserleget, továbbá a szép könyveket, amelyekből az ételkészítéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókat ismerhetjük meg. Miután vége lett az eredményhirdetésnek elkezdtünk összepakolni. Amikor raktuk volna be az autóba az eszközeinket leszakadt az ég. Megáztunk, de nem baj, mert ez a nap mindannyiunk számára csodálatos volt.
Rácz Dóra 7. osztályos tanuló
(a Pasta la vista csapat tagja)