Hírek

Színes kavalkád a diákönkormányzati napon

Diákönkormányzati napot tartott az iskola június 12–én. Végre nem tanulni kellett iskolába jönni! A tanulás helyszínei ezen a napon a szórakozás és az önfeledt együttlét terei voltak.
A nap bazárral kezdődött. Mindenki elhozhatta otthonról megunt, vagy elhasználódott játékát, könyveit, csecsebecséit. Lehetett virágot, süteményt, csipszet venni, és még számtalan felsorolhatatlan apróság cserélt gazdát.
A délelőtt folyamán a 7. és 8. osztályosok egészségesebbnél egészségesebb ételeket készítettek társaiknak: készült gyümölcssaláta, volt zöldségkavalkád, szendvicskrémek, és hűsítő italok. Az alapanyagok finanszírozása a Bordány Ifjúságáért Alapítvány Menő menza című nyertes pályázata révén valósulhatott meg. Köszönjük.
Az iskola tantermeiben lehetőség volt sakkozni, társasjátékozni, amőbázni, filmet nézni. A tornateremben tollasoztak a gyerekek, volt ping-pong, a játszótéren kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt az érdeklődők. A Bordányért Baráti Kör felajánlása révén egész délelőtt légvár várta a gyerekeket. Az ugrálóvár végig teljes kihasználtsággal működött. Török Tilda tanárnő felajánlásából lufihajtogatás is volt a gyerekek nem kis örömére. Az iskola vezetősége és a gyerekek nevében köszönjük ezeket a felajánlásokat!

További fotóinkért kérjük, látogasson el a Galériába!

Lehetőség volt gólyalábazni és kipróbálni a családi papucsot. Ez utóbbi egy síléchez hasonló játék, amelyre egyszerre három gyerek rögzíti fel a lábát, és ha sikerül együtt mozogni, akkor a „papucs” elindul. Ezt a játékot is szívesen használták a délelőtt folyamán a gyerekek.
A napot tovább színesítették a lovas fogatok, akik Bordányból és a környező településekről érkeztek. Köszönjük az ő megszervezésüket Masír Jánosnak! Volt olyan gyerek, akit háromszor is megkocsikáztattak.
A délelőtti színes forgatagot az ebéd zárta. A gyerekek gulyáslevest és buktát kaptak, amit az iskolában ettek meg. A gyerekek és tanárok nevében minden segítőnek köszönjük ezt a tartalmas programot! Nagyszerű élmény volt a sok munkával eltöltött nap után!

Lippai Judit