Hírek

Becsengettek a 2022/2023-as tanévre

Szeptember elsején elkezdődött az új tanév. A Sportcsarnokban a tanévnyitó ünnepségen Ocskó Zoltán intézményvezető köszöntötte a diákokat, szülőket és a pedagógusokat. 220 diák kezdte el a 2022/2023-as tanévet, köztük 28 elsőosztályos kisdiák, akiket az óvónénik is elkísértek az iskolába. Mostantól Ők is igazi bordányi diákok, nekik is szól az iskolacsengő. A tanító nénikkel a gólyatáborban már találkoztak, hogy ismerkedjenek egymással, akik majd elindítják őket a számok és a betűk birodalmába.

Kedves Szülők! Köszönjük, hogy ránk bízták legnagyobb kincsüket, a gyermeküket! Arra kérem Önöket: hogy bízzanak gyermekeikben, és bíztassák őket, hogy – Menni fog!
És kérem, hogy bízzanak kollégáim szakmai tudásában is! Tanítóink, Tanáraink mindent meg fognak tenni azért, hogy a rájuk bízott gyermekeik – ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Azt kérem Önöktől, hogy tartsák szorosan a kapcsolatot velük és az iskolánkkal. Gyermekük tanulásának eredményessége elsődlegesen rajtuk múlik, de Önök is segíthetnek abban, hogy a tanulás még jobban menjen. Vegyék igénybe ingyenes felzárkóztató és fejlesztő foglalkozásainkat, felvételi előkészítőinket, valamint a délutáni szakköreinket, sportfoglalkozásainkat is! Bíztatom Önöket, hogy gyermekeik vegyenek részt a Művészeti Iskola munkájában is.

Fizikából is megtanulhatjuk, hogy a legstabilabb szerkezetek azok, melyek 3 ponton vannak alátámasztva. Ez a háromság elkísér bennünket életünk során. A test az elme és a lélek szentháromságát, ha egyaránt fejlesztjük, akkor tudunk az élet viharjaiban is biztosan helytállni.

Tanulói ügyeletesek segítik az óraközi szünetekben az ügyeletes tanárok munkáját. Fontos feladatuk a rend fenntartása mellett, hogy az emelkedő rezsiárakat igyekezzünk csökkenteni azzal is, hogy figyelünk a takarékosságra. A vízzel, az árammal, és a fűtéssel való spórolás is fontos. Ennek a tudásnak otthon is nagy hasznát vehetik!

Az előttünk álló 2022/2023-es tanévben is az a feladatunk, hogy közösen, egymást segítve érjük el céljainkat!

Kívánok mindenkinek eredményes és sikeres tanévet!

Ocskó Zoltán

intézményvezető