Hírek

Nyárzáró művészeti tábor

Idén immár 5. alkalommal nyitotta meg kapuit a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Komplex Művészeti Alkotótábora az alkotni vágyó ifjúság előtt, mely 2022. augusztus 22-26. között került megrendezésre az iskola falai közt.

Tanári karunkban üdvözölhettük iskolánk új gitár tanárát, Czakó Istvánt, aki nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát diákjaival, az ifjú zongoristákkal pedig Demeter Lászlóné foglalkozott mindenki nagy örömére. A furulyások Hampel Zsuzsa, a hegedűsök pedig Demeter László vezetésével muzsikálhattak a táborban. Az idén újdonságként a csengettyűsök színesítették a zenei palettát, akik Zsoldos Gabriella tanárnő irányításával egyszerű gyermek-, és népdalokat tanultak csilingelni a hét során.

Képző és iparművészeti tanszakon grafika és festészeten Sándor Mónika, szobrászat és kerámián Kiss János irányította a kis művész kezeket.

A zenei tanszakokon délelőttönként folyt komolyabb munka, a délután gyakorlásokkal és több pihenővel telt. Festészeten a tavalyihoz hasonlóan délelőtt a kisebb, délután a magasabb évfolyamú diákok próbálgathatták tudásukat különböző technikák kipróbálásával, szobrászaton a megszokott módon folyt a munka.

Nincs elérhető leírás.

Pénteken megrendeztük a most már hagyományosnak nevezhető táborzáró koncertet és kiállítást az iskola földszinti folyosóján. A rögtönzött színpadon zenész növendékeink a hét folyamán tanult komoly-, és könnyűzenei darabokkal, számokkal szórakoztatták a közönséget. A festészetes tanulók szebbnél szebb munkái a folyosón felállított paravánokon hirdették tehetségüket, a szobrászkodók alkotásai a kerámia teremben kerültek kiállításra.

Remek hangulatban, gyorsan elröppent ez a tábori hét. Jó volt látni például a tanár-diák focit, ahogy Pisti bácsi beállt a gyerekek közé, vagy hallani a tanulók pozitív visszajelzéseit tanárainkkal, az órákkal és az egész táborral kapcsolatban.

Nincs elérhető leírás.

Szeretnénk megköszönni elsősorban diákjainknak, akik évről-évre szívesen vesznek részt táborunkban, köszönjük a kedves szülők támogatását, hogy biztosították gyermekeik részvételét a táborban, köszönjük az iskola vezetésének a helyszínt, a rendelkezésünkre bocsátott eszközöket, és a színvonalas szervezést, a Vadgesztenye Étteremnek az étkeztetést, a CBA áruháznak, a Bordányi Karitász Csoportnak, a Fodor családnak és minden segítőnek a támogatást!

Kedves ifjú zene- és képzőművészeink! Sok-sok szeretettel várunk benneteket a jövő évi táborba is!

Hampel Zsuzsa
művészeti munkaközösségvezető