Hírek

Iskolai jótékonysági bál 2023

A 8. osztályosok nyitótánca az alapítványi iskolabálban


Idén hatodik alkalommal rendeztük meg jótékonysági Iskolabálunkat 2023. április 22-én a bordányi Sportcsarnokban. Jelenlétével megtisztelte rendezvényünket Mihálffy Béla országgyűlési képviselő úr, Lázárné Borbola Márta óvodavezető, dr. Janes Zoltán plébános úr. A rendezvény elején Ocskó Zoltán intézményvezető köszöntötte őket valamint a Szülői Munkaközösség tagjait, Szülőket, diákokat és iskolánk minden dolgozóját!

Izgatottak voltunk, hiszen ebben a válságos világban, amikor a családok megélhetése oly nehéz, kissé kockázatos bált hirdetni, ugyanakkor bíztunk abban, hogy egy nemes ügy támogatása érdekében sokan mellénk állnak. Nem a világ megváltását tűztük ki célul, csak gyermekeinknek akarunk élhetőbb környezetet biztosítani. 

Az iskola műsorát a harmadik osztályosok Zorba-tánca nyitotta Kissné Mészáros Sarolta felkészítésének köszönhetően, majd Hampel Zsuzsa és a furulyásai szórakoztatták a közönséget, közben Avramucz Kincső pompon szólót mutatott be, mellyel délelőtt az országos Majorette versenyen indult. A pedagógusok és a harmadikosok közös énekét követően Ocskó Zoltán köszöntötte a résztvevőket.

Böjte Csaba atya vallja: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan oda állnak mellé!” Mi az első lépést megtettük, és megéreztük az Önök szeretetét, segítőszándékát. Vendégeink támogatása intézményünk számára ilyen nemes célt szolgál, melyért hálásak vagyunk mindenkinek.

Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül.

Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képesek. Ezen társulások tagjai azok, akik nem a világ/ország megváltását tűzték ki célul maguk elé, hanem csak a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, gyermekeik iskolájában folyó munka eredményességét növelni, az iskolai környezetet szebbé tenni.

Jótékonysági bálunk bevételét az itt tanuló gyerekek iskolai környezetének szépítésére, az udvarunk fejlesztésére, rendezvényeink megvalósítására fordítjuk.

Hogy mennyire fontos ez a fajta segítség, azt hangsúlyoznunk sem kell, hiszen az elmúlt évek bizonyították- szükség van az iskola életében ezekre a támogatói bevételekre. Az, hogy ma este ilyen sokan eljöttek a hívó szóra, azt mutatja, hogy az ebben a faluban élők elkötelezettek a jóra.

 „Mint ahogy egy barackfát, egy almafát vagy egy muskátlit, ha jó földbe rakunk, öntözgetjük, akkor tudja a maga dolgát, szépen fejlődik, növekszik az ég felé. Ugyanígy van az ember is! Ha megkapja azokat a feltételeket, amik szükségesek a kibontakozásához, lehet bármilyen nemzetiségű, színű vagy formájú ember, akkor az el fog kezdeni növekedni, kibontakozni. Életünkben talán a legemberibb vonás, hogy folyamatosan törekszünk arra, hogy fejlődjünk, hogy nagyra nőjünk.”

Iskolánk végzős diákjai is jó földbe kerültek és fejlődtek a szülők és a pedagógusok közös munkájának köszönhetően az utóbbi nyolc évben, amint arról a vendégek saját szemükkel is meggyőződhettek, miközben utolsó műsorszámunkat a nyolcadikosok nyitótáncát nézték.

A Svédasztalos bőséges vacsoráról a Bali 23 étterem gondoskodott.

A báli hangulatot a Casino együttes biztosította.

Éjfélkor került sor a Tombolasorsolásra, ahol nagyon sok szép értékes nyeremény talált gazdára – többek között az a két foci kapu is, melyet a Bonavitus Kft. ajánlott fel. És a tombola fődíj – egy 50 000 Ft értékű ÁRKÁD vásárlási utalvány a Bordányért Baráti kör felajánlásában – is jó helyre került.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatását és a segítségét!

Támogatóink:

Fodor Antal és családja                                              

Simon László

Hajdú család

Kovács Józsefné

Elek Rózsa

Kádár-Németh Melinda

Retek Flórián

Forrai Szilvia

Tari Attila

Szántó Bernadett

Sándor Gyula

Bali 23 Étterem

Bordányért Baráti Kör

Bonavitus Kft.

Avramucz-Maróti Katinka és családja

Lippai Péter

Szegedi Nemzeti Színház

Bodó Borbála

Márta Nikolett

Szalai Marianna

Juhász Anikó

Enni-Kék Pizzéria

Jupi festékbolt

Lázárné Borbola Márta

Hődör Zoltánné

Dobó Józsefné

GEKKO – 2022 KFT Bordány

Koffein kerékpárüzlet

Sádth Zétény és Sádt Zénó

Manuál Bt.

Vass Ildike boltja

Tari Attila és családja

Turcsik Diána

Szarvas Lora

Dr. Papp Renáta

Molnárné Bálint Orsolya

Mák Alexandra

Manó ABC

Kissné Mészáros Sarolta

Mészáros Károlyné

Mihálffy Tibor és családja

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő

Bordány élelmiszer diszkont

Dudás Dánielné

Dániel Artúr és családja

1. osztály

2. osztály

3. osztály

4. osztály

5. osztály

6. osztály

7. a osztály

7. b osztály

8. a osztály

8. b osztály

Bordányi Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Dudás Zoltán és csapata

Bordányi Faluház és Könyvtár

Veres Gáborné Goods Market

Tari Flóra

Kissné Tóth Andrea

Köszönjük a támogatásokat!