Hírek

Tanévnyitó ünnepség a bordányi iskolában

2023. szeptember 1-én reggel 8:00 órakor tanévnyitó ünnepséggel kezdte meg a 2023/2024-es tanévét a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Nem csak új tanévet kezdtünk, hanem új igazgatója is lett intézményünknek Koczkás Ágnes személyében, aki bemutatkozó, köszöntő beszéde végén megnyitotta a 2023/2024-es tanévet. Meghívott vendégeink között szerepelt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő úr, a tankerület részéről Bacsur Imre szakmai vezető úr, Tanács Gábor polgármester úr, Lázárné Borbola Márta óvodavezető asszony, Veszelkáné Czékus Erika és Horváthné Kálmán Zita óvodapedagógusok, Simon Zoltánné címzetes igazgatóasszony és Kálmán Kamilla a Szülői Munkaközösség elnöke.

Mihálffy Béla beszédében elmondta, hogy büszkén áll az iskola tanulói, tanárai és a szülők elé, hiszen nagypapája sok évvel ezelőtt az iskola tanári karához tartozott. Bacsur Imre pedig kiemelte, hogy milyen vidám, jóhangulatú iskolában lehetünk a csillogó szemű 1. osztályosok körében, ezért ha lehetne, ő is szívesen beiratkozna az új tanévre.

Ünnepségünket a Himnusz közös eléneklése után a művészeti iskolás tanulók és tanáraik négy produkciója nyitotta, két kis dallam hangzott el zongorán, majd egy hegedű és egy gitár duett, végül egy filmzene részlet furulyákon előadva. Ezután a 2. évfolyamos tanulók vidám műsorát láthattuk Sólyáné Sárközi Ágnes osztályfőnök vezetésével. Az 1. osztályos kisdiákok iskolaköszöntő versét követően az 5. osztályosok átadták számukra köszöntő ajándékukat.

A Szózat eléneklése után az osztályok elvonultak termeikbe, hogy megkezdjék a közös munkát.

Mindenkinek sok-sok örömöt, jó tanulást és sikeres tanévet kívánunk!

Hampel Zsuzsa

Művészeti munkaközösségvezető