Hírek

Idén is irány a művészeti tábor!

6. alkalommal nyílt lehetősége Bordány fiatal művészeinek az egyéni és közös alkotásra az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Komplex Művészeti Alkotótáborában 2023. augusztus 21-25. között.

Zeneművészeti ágon, klasszikus zenei műfajban 4, képzőművészeti ágon 2 tanszakon folyt az alkotómunka, összesen 49 tanuló részvételével. A furulyások munkáját Hampel Zsuzsa vezette, a gitárosokat Czakó István, a hegedűsöket Demeter László és a zongoristákat visszatérő vendégművész tanárunk Demeterné Dányi Julianna tanárnő irányította. A képzőművészeti tanszakokon grafika és festészeten Sándor Mónika, szobrászat és kerámián pedig Kiss János foglalkozott a gyerekekkel.

Festészeten a már jól bevált módszert alkalmazva, két turnusban dolgoztak a tanulók, délelőtt a kisebbek, délután a nagyobbak rajzoltak, festettek. A különböző eszközök kipróbálása mellett kikerültek pontozásos technikával készült képek és festett kavicsokból fakorongra ragasztott szebbnél szebb alkotások is a gyerekek kezei alól. A nagyobbak, mint mindig, saját témát választva készítették el munkáikat.

Nincs elérhető leírás.

Szobrászaton kisebb agyagból formált állatfigurák, munkadarabok készültek, melyek végül színes mázat is kaptak és a tábor utolsó napján kiállításra kerültek a szobrászat teremben.

A zenészek, hagyományainkhoz híven egy órás táborzáró koncerttel ajándékozták meg az érdeklődő szülőket, kollégákat és a tábor résztvevőit péntek koradélután.

Nincs elérhető leírás.

Nagy sikert arattak az egyéni hangszeres és kamaraprodukciók is, melyek között szerepeltek vidám hangulatú komolyzenei darabok, valamint ismertebb és kevésbé ismertebb könnyűzenei számok is.

Nincs elérhető leírás.

A hangversenyt egy közös produkcióval nyitottuk, melybe bárki bekapcsolódhatott, a „pohárzsonglőrködős” számot mindenki nagyon élvezte. A betanításban Bán Krisztina ének-zene, szolfézs tanárnő segített a gyerekeknek. Az előadás alatt gyönyörű háttérként szolgált a paravánokon a festészetes tanulók munkáiból készült bemutató.  A további munkák az iskola folyosóin lettek kiállítva, melyek az év során megtekinthetők.

Nincs elérhető leírás.

A közérzetünket némileg befolyásolta az iskolában éppen zajló villanyszerelési munkálat, de a szebb lámpatestek és a fényáradat kárpótolt minket. Érdekességként, a munkások szívesen hallgatták a kiszűrődő zeneszót, majd hangos tetszésnyilvánítással és tapssal köszönték meg, hogy színesebbé tettük mindennapi munkájukat. Reggelenként megkérdezték: „Lesz ma zene? És mikor?”

Az idén új igazgatója lett iskolánknak, táborunk már Koczkás Ágnes igazgató asszony vezetése alatt zajlott, akit ezúton is szeretettel köszöntünk intézményünkben és sok sikert kívánunk munkájához!

Szeretnénk köszönetet mondani a táborban tanító tanároknak, a gyerekekre vigyázó kollégáknak a segítségükért, a takarítóknak és karbantartónak a rengeteg takarításért és a sok-sok segítségért! Köszönjük a Bali 23 Étteremnek a finom ebédeket, az Ildike Boltjának a reggelikhez, tízóraikhoz biztosított finomságokat és az ajándék gyümölcsöket, valamint Fodorné Kálmán Szilviának és családjának a felajánlott szilvát!

Jövőre is várjuk sok szeretettel ifjú művészeinket Komplex Művészeti Alkotótáborunkba!

Hampel Zsuzsa

Művészeti munkaközösségvezető