Hírek

Karácsonyi hangverseny a bordányi templomban

Mint minden évben, az idén is megrendezésre került a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékeinek és tanárainak karácsonyi ünnepi hangversenye a bordányi Szent István Templomban 2023. december 19-én 17:00 órakor.

A művészeti iskola minden tanszaka képviseltette magát a koncerten, hallhattunk zongorán, furulyán, gitáron és hegedűn játszó gyermekeket. A koncert műsorát színesítette az iskola énekkara is. Elhangzottak télapót köszöntő és hagyományos karácsonyi dallamok, valamint komolyzenei darabok mellett karácsonyi témájú könnyűzenei slágerek is. A meghitt hangulatot segítette az is, hogy a hangverseny elején és végén le lettek kapcsolva a reflektorok, lámpák és a gyerekek meggyújtott gyertyákkal a kezükben énekelték a szívhez szóló dallamokat.

A műsort iskolánk igazgatója, Koczkás Ágnes köszöntő beszéde nyitotta meg és a Csendes éj közös eléneklésével zártuk, melybe hagyományosan a közönséget is bevontuk. A műsorszámokat nem konferáltuk, hanem a kivetítőn láthatta a közönség a soron következő művet és előadóját.

A legkisebb szereplő 2. osztályos, a legnagyobb 8. évfolyamos diák volt, mellettük tanáraik is megörvendeztették a közönséget egy-egy szép darabbal.

A templom minden évben méltó környezetet biztosít koncertünknek a feldíszített fenyőkkel és az adventi koszorúval, melyen meggyújtottuk a 3. adventi gyertyát is.

A hangverseny végén a templomból kifelé menet mézeskalács és meleg tea várta a közönséget, mely jó lehetőséget biztosított egy kis baráti közösségre, beszélgetésre.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen módon támogatta koncertünket! Elsősorban Száva Szabolcs atyának és a plébániának a helyszín biztosítását, Gábor Tamásnak, Gallainé Szikora Erzsébetnek a sok segítséget, iskolánk vezetésének Koczkás Ágnesnek, Kálmán Lászlónak, tanárainknak: Varga Pannának, Orbán Dominika Klaudiának, Czakó Istvánnak, Demeter Lászlónak, Bán Krisztinának a felkészítést, Ocskó Zoltánnak a felvétel készítését és a technikai háttér biztosítását, Szalai Mariannának és az iskola háztartástanos tanulóinak segítségét, és végül, de nem utolsó sorban a szülők mindennemű támogatását!

Szeretnénk mindenkinek ezúton is Áldott, Békés, Szeretetteljes Karácsonyt kívánni!

Hampel Zsuzsa – művészeti munkaközösségvezető