Hírek

Karácsonyi műsor a Szegedi Ősz Idősotthonban

1 éve indult el egy hosszútávú kapcsolat a Szegedi Ősz Idősotthonnal, ahol tavaly adtak először karácsonyi műsort iskolánk hangszeres növendékei. Azóta egy alkalommal már részt vehettünk egy rövid műsorral az intézmény családi napján, és most újra meghívást kaptunk, hogy az ott lakó időseket megörvendeztessük egy szívélyes karácsonyi produkcióval.

2023. december 20-án délelőtt jártunk az intézményben, ahova nagy szeretettel készültünk. Vegyes műsorunkat két részre bontottuk, először iskolánk 5. osztályos tanulói adtak betlehemes műsort, kiegészülve a művészeti iskola furulyásaival és a bordányi plébánia Scholásaival. Felkészítő tanárok: Lippai Judit, Hampel Zsuzsa és Gábor Tamás. A produkciót nagy taps kísérte, és kedves pillanat volt, amikor a jelenet végén a hírnök megköszönte a betlehemezést, kérte: „Gyertek el jövőre is!”, erre az idősek hangosan válaszoltak: „Ti is!”.

Ezután a művészeti iskola furulyás és gitáros növendékei játszottak hagyományos karácsonyi dalok mellett komolyzenei műveket, és az iskolánk énekkara énekelt könnyűzenei karácsonyi dalokat. A zenei számok között elhangzott iskolánk egyik tanulója, Czombos Anett: Karácsonyi hangulat című verse is, ami nagy tetszést váltott ki a közönségben.

Czombos Anett: Karácsonyi hangulat

Hópihe hullik a földre lepelként,
Elterül rajta, mint egy fehér fedél.
Gyermekek hangját viszi a szél,
Mindenki örvend: De szép a tél!

Itt van velünk a karácsony csodája,
Amit még régen adtak a világnak.
Nincsen ebből senkinek kára,
Díszeket a karácsonyfára!

Együtt díszít kicsi, nagy, fiatal, agg,
Meghittebb már nem is lehetne e nap.
Ragyog a füzér, mint egy csillag,
S surran a szánkó a nagy hóban.

A templomban zajló éjféli mise
Megmelengethet sok emberi szívet.
Csendes a zaj és hangos a csend,
Emberek lelke Jézusra lelt.

Az utcán hideg és fagyos az idő,
De nem is bánja ezt se férfi, se nő.
Bent a kályhából árad a hő,
S sokan várják az új esztendőt.

A Délmagyarország újságírója Arany T. János kísért el minket, és az újságban cikk jelent meg tollából a műsorunkról fotókkal tűzdelve.

Az idősotthonba épp akkor érkező Szeged TV belecsöppent műsorunkba, melyből részleteket vettek fel és az esti híradóban már látható volt az eseményről készült összeállításuk, amely alábbi linken megtekinthető (kb. 16:40-től):

https://tv.szeged.hu/cikk/uj-hajokat-katpat-a-vizimentok-teli-programok-az-agoraban-fenyofa-korkep-szegedi-hirado-2023-december-20

Körülbelül fél éve lakik az intézményben iskolánk nyugdíjas pedagógusa, Veres Ágnes kolléganő, aki jelen volt műsorunkon. Miután elhangzott, hogy éneket tanított a bordányi iskolában, közös fotót készítettünk vele és hangos tapssal ünnepelte őt mindenki. A híradóban néhány mondat erejéig ő is megszólal.

Hálásak vagyunk az újabb lehetőségért, hogy együtt hangolódhattunk az idősotthon lakóival és dolgozóival az adventi időszakban, készülve a karácsonyra, reméljük máskor is lesz lehetőségünk hasonló műsorokat vinni számukra!

Ezúton is szeretnénk mindenkinek Áldott, Békés, Szeretetteljes Karácsonyt kívánni!

Hampel Zsuzsa – művészeti munkaközösségvezető