Hírek

A Pál utcai fiúk előadáson jártunk a Pick Arénában

2024. február 3-án igazán izgalmas napunk volt nekünk 5. osztályosoknak!

Már szeptember óta olvassuk közösen a Pál utcai fiúk című regényt, és most alkalom adódott, hogy színházi előadását is megtekinthessük a Pick Arénában Szegeden. Nagyon vártuk, hogy megnézzük!

A szállításban a szülők segítettek. Az iskola TV is bejelentkezett az előadás előtt. Nagy izgalommal vártuk, hogy elkezdődjön a műsor.

Amiután elkezdődött, nagyon tetszett, hogy egy általunk ismert és kedvelt énekkel indították az előadást: „Álljunk bele, ha kell, bármi jöjjön is el, legyen szabad a grund!” Az előadás közepén volt egy kis szünet, amit lent a büfében töltöttünk el. Jót beszélgettünk, amíg sorra kerültünk. Amikor megkaptuk az innivalónkat, siettünk fel, hogy le ne késsük az előadás második felét. Nagyon megható volt Nemecsek történetét látni, de legizgalmasabb a csatajelenet volt. Az előadás végén a taps közben zseblámpákkal világítottunk, ami nagyon érdekes és szép látvány volt. Ezt mi kezdtük el, és ehhez csatlakoztak aztán a többiek is.

Az előadás végén a kék bikánál vártuk a szülőket, akikkel hazaindultunk.  Nekünk gyerekeknek nagyon tetszett az előadás. Ha máskor is lesz ilyen lehetőség, akkor biztosan újra elmegyünk!

Tóth Veronika, Sárkány Luca
5. osztályos tanulók