Hírek

ITT VOLT A FARSANG, ÁLLT A BÁL…

2024. február 16-án délután a bordányi Ádám Jenő Általános Iskolában.

A téli szünet után egyre gyakrabban emlegették a gyerekek a közelgő farsangi mulatságot. Készültek a szebbnél szebb álarcok, jelmezek otthon, az iskolában a rajz és technika órákon.

Február elején az osztályok diákönkormányzati képviselői Igazgató nénivel és Kati nénivel megbeszélést tartottak és együtt igyekeztek kitalálni az ünneplés részleteit.

Eljött végre a várva várt péntek.

A délelőtt folyamán a felsős diákok a folyosót előkészítették a délutáni közös parti számára: megtörtént a tánctér kialakítása, majd a pihenő padok hátrébb kerültek és asztalokat vittünk az üdítőitalok, poharak, a nasik számára. A függönyök átmenetileg még összehajtva várták, hogy a közös bulin a csövekről lelóghassanak.

14 és 16 óra között az osztályokban folyt a buli: minden osztály a saját termét díszítette fel az alkalomhoz illően.  A szülők gondoskodtak ételről, italról, a gyerekek dalra fakadtak, előkerültek a társasjátékok, szólt a zene, a táncparketten indult tánc. Mindenkinek jó kedve kerekedett.

16 órakor kezdődött a folyosón az iskolai buli. Nehézségekbe ütközött a zenét lejátszó szerkezetek elindítása, de végül sikerült, dübörgött a ritmus.

Az alsós gyerekek 18 óráig élvezhették , rophatták a táncot. Amikor megérkeztek szüleik, kipirult arccal köszöntek el pedagógusaiktól. A felsősök ezután kerültek elő osztálytermeikből és fergeteges hangulat alakult ki. A pódium körül közösen énelkeltek, táncoltak. Közben frissítőt vettek magukhoz, a padokon pihentek egy keveset, erőt gyűjtve a pörgősebb zeneszámokhoz. Az idő közben haladt, kellemesen, gyorsan. Egyszer csak eljött a rendrakás ideje, amit nehezen fogadtak el a gyerekek, de szót fogadtak: a szemetet összeszedték, feltakarítottak maguk után. A sok kéz hamar rendet vágott és az előre kijelölt időpontban bezárulhatott az iskola kapuja.

Kovács Józsefné