Hírek

Kiállítás-megnyitó a Móra Ferenc Múzeumban

Mivel több másodikos gyermek alkotása lett kiállítva a Móra Ferenc Múzeumban, ezért 2024. február 14-én ebéd után az egész osztály Szegedre utazott, hogy részt vehessen a megnyitó ünnepségen.

Autóbusszal utaztunk a Mars térig, majd gyalog jutottunk el a Roosevelt térig, ahol a napsütéses időben minden játszótéri játékot kipróbáltak a gyerekek. Fél háromkor jóízű süteményezésre került sor, majd a Múzeum felé vettük az irányt és megtekintettük az agyagkatonákat, a természettudományos kiállítást és a Móra Ferenc szobát.

A gyerekek nagy örömére e két utóbbi kiállítás interaktív volt, így nem is bírták megunni. Négy óra előtt indultunk a megnyitóra, ahol már várta őket iskolánk igazgatója, Koczkás Ágnes. A furulya-, és hegedűmuzsika elvarázsolta őket. Figyelemmel hallgatták Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató asszony méltató szavait. Érdeklődve figyelték az előadókat, majd örömmel ismerték fel munkáikat a kiállítóteremben. Az élménydús nap végén a szülők autókkal hozták haza a gyerekeket.