Hírek

Pályaválasztási tanácsadás az iskolában

A 7. osztály minden szempontból nagyon fontos év nekünk, diákoknak. Nem csak azért, mert az ebben az évben szerzett jegyeket már beleszámítják a felvételi pontszámításba, hanem, mert az életünket meghatározó döntést is kell hoznunk: milyen pályát választunk, melyik iskolában szeretnénk folytatni a tanulmányainkat.

Ezt a döntést szerette volna az iskola számunkra megkönnyíteni, ezért az őszi pályaválasztási börzét követően iskolánkba látogatott egy pályaválasztási tanácsadást tartó hölgy.  A továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás során érdeklődésünknek, adottságainknak, képességeinknek a legmegfelelőbb továbbtanulási irányok, iskolák bemutatására került sor.  Ismertetésre kerültek a szakközépiskolák, technikumok, gimnáziumok sajátosságai. Megtudtuk, hogy melyik iskolában milyen felvételi követelmények vannak, milyen és hányféle idegennyelvet lehet tanulni, valamint, hogy érettségi után van -e lehetőség szakmát szerezni. A beszélgetés interaktív volt, kérdéseket tehettünk fel, illetve a feltett kérdésekre válaszolhattunk. Bár én tavaly tudatosan elkezdtem készülni a pályaválasztásra, mégis nagyon sok új információt megtudhattam, és megerősítést kaptam arról, hogy jó döntés lesz az általam kiválasztott technikumba felvételiznem majd.

A hölgy még kétszer fog hozzánk ellátogatni a tavasz folyamán, már nagyon várom, mert biztosan lesznek új információk, illetve, ha nekünk is lesznek még kérdéseink, azt fel tudjuk tenni, meg tudjuk közösen beszélni. Köszönettel tartozunk az iskolának és az osztályfőnökünknek, Kati néninek, hogy mindent megtesznek azért, hogy megkönnyítsék számunkra ezt a nehéz döntést.

Sindel Rebeka Franciska 7. osztályos tanuló