Hírek

Szakmákat népszerűsítő pályázat a Móravárosi Szakképző Iskolában

Móra Ferenc halálának 90. évfordulója alkalmából a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola pályázatot írt ki, amely A vásár című Móra Ferenc meséhez kapcsolódott.
A hetedik-nyolcadikos korosztálytól egy érvelő fogalmazást kértek, melyben ki kellett fejteni, hogy a történetben szereplő szakmák közül a diákok mit tanulnának ki szívesen; meg kellett győzni az iskolát arról, hogy a következő tanévben elinduljon a képzés. Az elsőtől hatodikos gyerekeknek pedig rajzot lehetett készíteni a mesében megjelenő foglalkozások egyikéről.
A beküldött írások közül különdíjat kapott Sindel Rebaka Franciska 7. osztályos tanuló és 1. helyezett lett Csúcs Hanna 8.b osztályos tanuló, mindkettejük felkészítő tanára Hődör Zoltánné. A jutalmuk egy-egy oklevél és egy-egy könyv lett.
A rajzpályázatra beküldött alkotások közül Lippai Zselyke 5. osztályos tanuló munkáját állították ki, ő Kissné Tóth Andrea tanítványa. Itt a jutalom egy szép oklevél.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 18-án délután került sor a Móravárosi Szakképző Iskolában. A tanulók a díjakat az iskola igazgatójától vehették át, aki elmondta, hogy nem várt mennyiségben érkeztek be a pályamunkák: összesen 360 darab.
A gyerekek nagyon büszkék lehetnek az eredményekre és kívánjuk, hogy a jövőben is sok hasonló sikert érjenek el!

Hődör Zoltánné