Hírek

Ismét használtruha gyűjtés az iskolában

Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Munkaközössége az Intézménnyel közösen, második alkalommal szervezi meg a használtruha gyűjtést.
Ha mostanában szelektálnak a háztartásban a ruhák, cipők és a lakástextilek között, bezsákolva az Iskolába november 02-a után, tanítási napokon vihetők be.
Amit elfogadnak: női, férfi és gyerek ruhadarabok, összepárosított cipők, kézitáskák, sapkák, kalapok, sálak, fehérnemű, zokni, lepedő, ágynemű, függöny, törölköző, plüssök. A Sulizsák Kft. maximum 50-60 literes, vagy 10 kilogrammos zsákokat fogad el. A gyűjtés 2022. január 05-ig tart, a következő napon elszállításra kerülnek az összegyűjtött zsákok. Az összegyűjtött textilt újrahasznosításra kerül az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, a textilszálakból fonal vagy szigetelőanyag készül.
A gyűjtésből befolyt összeg ez alkalommal is a Bordány Ifjúságáért Alapítvány számlájára fog érkezni, amely felhasználásáról a későbbiekben az Iskola és a Szülői Munkaközösség közösen dönt.
Remek alkalom a szelektálásra! Bízunk benne, hogy ismét sokan élnek a lehetőséggel, ezzel is hozzájárulva a gyerekek környezettudatos neveléséhez, mellyel elérhetjük, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek lesznek és beépülnek a hétköznapjaikba.