Hírek

A KRÚDY IFJÚ GASZTRONÓMIAI NAGYKÖVETEI – Online gasztronómiai verseny

     Decemberben jelentkeztünk iskolánk 6. és 7. évfolyamba járó tanulóival a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola által meghirdetett online csapatversenyre. A szervezők Szegeden és annak vonzáskörzetében élő 6-8. osztályosokból álló 3 fős csapatok nevezését várták, hogy összemérjék elméleti tudásukat, kreativitásukat a gasztronómia területén. A 3 fordulós versenyt négy csapattal kezdtük a következő tanulókkal: 1. Konyhatündérek csapata:  Czombos Anett 6. o., Gyuris Liliána Fanni 6. o., Lippai Csenge 6. o.; 2. Örült Paprikák csapata: Csuka Bertold 6. o., Kiss Balázs 6. o., Makra Menyhért 6. o.; 3. Asztalon a Bomano csapata: Gémes Máté 7. A, Hódi Nóra 7. A, Makra Boldizsár 7. A; 4. A Konyha Rémei csapata: Bernáth Martin 7. A, Dobó Roland 7. B, Gyuris Tamás 7. B.

     Az 1. forduló  15 kérdéses Wordwall teszt kitöltése volt gasztronómia témakörben, melynek során két csapatunk sajnos nem jutott tovább a következő fordulóra. A versenyben maradó Őrült Paprikák és A Konyha Rémei csapatok tagjainak a 2. fordulóban egy 30 kérdésből álló Wordwall kvízt kellett kitölteniük. A kvíz kérdései a versenyszervező iskolában tanulható vendéglátóipari szakmákhoz kapcsolódtak. Segítségül kaptak a versenyzőink egy-egy szakács, cukrász és pincér-vendégtéri szakember által készített termékhez kapcsolódó videót a kvíz kitöltéséhez. Az itt elért pontszámaik alapján mindkét csapatunk versenyben maradt és ezzel be is jutott a döntőbe. A döntős feladat egy maximum 30 másodperces kisfilm elkészítése volt, melynek témája a vendéglátás és/vagy a vendéglátáshoz kapcsolódó szakmák népszerűsítése. A beküldött kisfilmet a verseny zsűrije értékelte, és egy like-gyűjtési fordulóba juttatta tovább. A kiválasztott kisfilmek felkerültek a Krúdy Gyula Szakképző Iskola Facebook oldalára, ahol a kapott like-okat is pontokra váltották. Ezúton is hálásan köszönjük Mindenkinek, aki az iskolánk csapataira szavazott!

     A versenyben maradt csapataink a következő eredményeket érték el: 2. helyezett, azaz ezüstérmes lett az Őrült Paprikák csapata és a 4. helyen végzett A Konyha Rémei csapat. Őket a szervezők április 27-én ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazták és vendégelték meg egy kis állófogadás formájában a Krúdy iskola udvarán.

Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.

     Szívből gratulálunk a Versenyzők helytállásáért és eredményéért!

Kissné Tóth Andrea
felkészítő tanár