Hírek

Megemlékezés a Magyar költészet napjáról

Hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Azóta minden év április 11-én előadások, felolvasások és versmondó versenyek keretében emlékeznek meg országszerte a poétikáról,s egyik legnagyobb költőnkről,József Attiláról.
„Költő vagyok- mit érdekelne engem a költészet maga?”- kezdte Ars poetica Német Andornak című versét József Attila,aki nem tudhatta,hogy születésének napja egykoron a költészet napjává,s egyben a magyar irodalom ünnepévé válik majd, amely már több mint fél évszázados hagyományra tekint vissza.
Iskolánkban az Ádám Jenő Alapfokú és Művészeti Általános Iskolában 2024. április 11-én délelőtt egy rövid kis műsor kapcsán emlékeztünk meg a jeles napról. A 6. osztályos tanulók előadásában hallhattunk néhány részletet József Attila költeményeiből. Majd a 2024 márciusában megrendezésre került szavalóversenyen I.helyezést elért tanulók szavalták el a saját maguk által választott verseket.
Császár Nimród 5. osztályos tanuló előadásában Juhász Gyula: Megint tavasz című versét, Illés Kincső 7. osztályos tanuló Tóth Árpád: Kincs című versét, Sindel Rebeka Franciska 7. osztályos tanuló pedig Komócsy József versét szavalta el az iskolai ünnepségen. Az 5. osztályos tanulók közösen énekelték el József Attila: Tiszta szívvel című versének a megzenésített változatát. Ez a megemlékezés is alkalmat adott arra , hogy az iskola diákjai méltó módon ünnepelhessék meg a magyar költészetet.

Elek Rózsa