Hírek

Megyei helyesírási versenyen vettünk részt Mórahalmon

2024. május 2-án Mórahalmon rendezték meg az alsó tagozatosok helyesírási versenyét. Előzetesen nyolc járásban mérték össze tudásukat a tanulók. Az onnan bejutó 78 legjobb helyesíró vállalkozott Mórahalmon a megmérettetésre: másoltak, tollbamondást írtak és feladatlapot töltöttek. Minden versenytípus között öt-öt perc szünetre volt lehetőség, ahol egy kicsit szusszanhattak a gyerekek. Míg ők dolgoztak, az iskola aulájában gyümölcsöt és csemegét fogyaszthattak a kísérők.

Tóth Laura második osztályos kisdiák Ruzsán, a kistérségi versenyen szerezte meg az indulás jogát azzal, hogy ott második helyezést ért el.

Sokat készült és gyakorolt erre a versenyre. Tehetségét bizonyítja, hogy a 27 másodikos diák közül, tizedik helyezést ért el. Elégedetten és kimerülten jöttünk haza késő délután a versenyről. A munkák javítása alatt egy tanteremben táblajátékokkal ismerkedhettek a gyerekek, amiből több is nagyon tetszett Laurának. Mórahalom Város Önkormányzata a versenyzőknek és a felkészítő pedagógusok számára ingyenes fürdőbelépőt ajánlott fel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, aminek szintén nagyon örültünk. 

Sólyáné Sárközi Ágnes