Hírek

Szenzációs eredmények a Tudásbajnokság országos döntőjén

Ebben a tanévben iskolánk egy tanulója vett részt a Tudásbajnokság országos döntőjén, melyet május 25-én rendeztek meg Szegeden a Karolina Iskolában. Ezúttal Czombos Anett 7. osztályos diákunk három tantárgyból is bejutott a döntőbe. Magyar nyelvből, valamint irodalom, szövegértésből Hődör Zoltánné a felkészítő tanára, angol nyelvből pedig Kálmán László.

Nagyon kevés, összesen hét diák írt háromféle dolgozatot, nekik már 9:00-tól elkezdődött a megmérettetés. Tetszőleges sorrendben dolgozhattak, 3×45 perc állt a rendelkezésükre, közben természetesen szünetet is tartottak. Míg ők az első feladatsorral küzdöttek, lent az udvaron 9:00-kor megkezdődött az ünnepélyes megnyitó és 10:00-tól az egy és a két tantárgyból író  gyermekek is a feladatok megoldására koncentráltak. A délelőtt során a kísérő szülők és pedagógusok a városban tehettek egy sétát.

A nap során az udvaron található „Mesefa” körül lehetett olvasgatni az érdeklődőknek. Folyamatosan működött a „Gémklub” elnevezésű társasjáték sziget is. Az ebédidőt követően Kántor Kata, Bessenyei Gábor és Hatvani Csaba dedikált. Emellett kézműves foglalkozáson, „Agytornász” fejtörő játékban is részt vehettek a diákok. Akik elfáradtak a sok feladat során, azok számára kellemes kikapcsolódást nyújtott a Kalózkaland című előadás a Mandula Színház jóvoltából.

Az eredményhirdetésre sokat kellet várni, de megérte. Anett angolból 1. helyezett, magyar nyelvből 6. és irodalom, szövegértésből a 16. lett. Az első helyezettek egy-egy serleget kaptak, a felkészítő tanárok pedig megkapták a Kiváló Pedagógus Díjat. Ahogy a közmondás tartja: a tudás olyan kincs, mely a tulajdonosát mindenhová elkíséri. Tanítványunk eddigi tapasztalataival, tudásával bátran vághat neki a jövő tanévben a nyolcadik osztályos felvételi megmérettetésnek. Gratulálunk a szép eredményekhez!

Hődör Zoltánné